طرز تهیه میگو پلو مجلسی

به گزارش طفره، میگو پلو مجلسی، غذایی لذیذ و مقوی است که می توان آن را به دو روش (میگو پلو با خامه و رب و میگو پلو با کشمش) تهیه کرد. در ادامه این دو شیوه طبخ و نکات کلیدی برای تهیه این غذا توضیح داده می گردد.

طرز تهیه میگو پلو مجلسی

خبرنگاران | سرویس آشپزی - میگو از ارزش غذایی بالایی برخوردار است، بنابراین اگر قصد دارید با این ماده غذایی ارزشمند یک خوراک خوشمزه و دلپذیر را تهیه کنید، میگو پلو مجلسی گزینه بسیاری خوبی خواهد بود. با طبخ این غذا، یک وعده غذایی ارزشمند و خوشمزه را به خودتان و میهمانانتان هدیه کنید.

در صورتی که مطالعه قسمت خاصی از این مطلب مد نظر شماست، با انتخاب عناوین ارائه شده در فهرست موضوعی زیر، به موضوع دلخواه خود برسید.

  • میگو پلو مجلسی با خامه
  • میگو پلو مجلسی با کشمش

روش اول: طرز تهیه میگو پلو مجلسی با خامه

به منظور تهیه این غذا برای چهار نفر، به دو و نیم ساعت زمان و مواد اولیه ای که در ادامه ذکر می گردد، نیاز دارید.

مواد لازم
برنج500 گرم
میگو500 گرم
آبگوشتیک لیوان
رب گوجه فرنگییک الی 2 قاشق سوپخوری
آبگوشتیک لیوان
کره100 گرم
آردیک قاشق غذاخوری
خامه100 گرم
پودر کارییک قاشق سوپخوری
زعفران دم نموده2 قاشق غذاخوری
نمکبه میزان لازم

دستور تهیه:

  1. در این طرز تهیه میگو پلو مجلسی، پلو و سس میگو را جدا طبخ نموده و هنگام سرو به یکدیگر اضافه می کنیم. برای اینکار باید پلو را دم کنید.

  2. تا زمانی که پلو دم می کشد، باید سس را آماده کنید. برای تهیه سس این خوراک، ابتدا پوست میگو ها را بگیرید و با چاقو کمر آن را باز نموده و رشته سیاه رنگی که در آن وجود دارد را بگیرید. اگر میگو ها درشت بودند می توانید آن ها را به دو الی سه تکه تقسیم کنید. میگو ها را بشویید و در آبکش قرار دهید تا آب آن ها گرفته گردد. آنگاه میگو ها را همراه با نصف لیوان آب و دو قاشق غذاخوری زعفران دم نموده، روی حرارت قرار دهید و صبر کنید که آب آن تبخیر شده و آبپز شوند.

  3. روی حرارت ملایم شعله اجاق گاز 50 گرم کره را ذوب نموده و آرد را در آن تفت دهید.

  4. رب گوجه فرنگی را در آب گوشت حل کنید و به تدریج به آرد اضافه نموده و دائما بهم بزنید تا سس لطیف گردد.
  5. پودر کاری و مقداری نمک را نیز اضافه کنید، پس از آنکه دو تا سه جوش زد اگر سس غلیظ بود، کمی آب به آن اضافه کنید. سپس میگوها را نیز به سس اضافه کنید.
  6. سس و میگو را از روی حرارت بردارید و خامه را اضافه کنید.
  7. پلو را در ظرف مناسبی بکشید و سس را روی آن قرار دهید.

در صورت تمایل می توانید سه الی چهار تخم مرغ را آبپز و چهارقاچ نموده و دور دیس قرار دهید. همچنین مقداری جعفری یا گشنیز خرد شده نیز روی غذا بریزید تا ترکیب رنگ زیباتری داشته باشید.

نکته: نباید حرارت زیادی به خامه برسد، بنابراین ابتدا میگو را از روی حرارت بردارید تا از جوش بیفتد و سپس خامه را اضافه کنید. اگر خامه بجوشد، فاسد خواهد شد.

روش دوم: طرز تهیه میگو پلو مجلسی با کشمش

به منظور تهیه این غذا برای چهار نفر، به دو ساعت زمان و مواد اولیه ای که در جدول زیر ذکر شده است، نیاز دارید.

مواد لازم
برنج500 گرم
میگو500 گرم
پیاز2 الی 3 عدد متوسط
کشمش75 گرم
روغن، زردچوبه، دارچین و نمکبه میزان لازم

شیوه طبخ:

  1. میگو را به طریقی که در روش قبل ذکر شد، پاک کنید و بشویید.
  2. پیازها را رنده و به میگو اضافه کنید، سپس همراه با نصف لیوان آب روی حرارت قرار دهید تا میگوها کاملا بپزند و آب آنها تبخیر گردد.
  3. سپس زعفران دم نموده را به میگو اضافه کنید.
  4. در ادامه مقداری روغن به میگو بیفزایید و کاملا آنها را سرخ کنید.
  5. شاخه های کشمش را جدا نموده و از دو ساعت قبل خیس کنید. سپس آب آن را دور ریخته و کاملا بشویید. کشمش را به میگو اضافه کنید و اجازه دهید که به مدت پنج دقیقه همراه با میگو تفت بخورد.
  6. در خاتمه زردچوبه، دارچین و نمک را نیز به میگو اضافه کنید.
  7. برنج را آبکش کنید. مقدار روغن در قابلمه بریزید و کف آن را با نان یا برنج بپوشانید، سپس یک لایه برنج یه لایه از سس در قابلمه قرار دهید و همین ترتیب را تا اخر پیش بروید. برنج را به صورت مخروط در وسط قابلمه جمع کنید و درب آن را ببندید. برای بهتر دم کشیدن برنج از دم کنی بهره ببرید.
  8. زمانی که برنج دم کشید، مقداری روغن روی آن بدهید و اندکی بهم بزنید تا میگو در برنج پخش گردد. آنگاه میگو پلو مجلسی را در دیس بکشید و سرو کنید.

در صورت تمایل می توانید کشمش را با میگو مخلوط نکنید، آن را سرخ نموده و هنگام سرو روی پلو قرار دهید.

چند نکته:

  • برنج را حتما از چند ساعت قبل خیس کنید و مقداری نمک به آن بیفزایید.
  • حتما رشته سیاهی که در میگو وجود دارد را بگیرید و گرنه باعث بد عطر و طعم شدن غذا خواهد شد.
  • میگو بوی نامطبوعی دارد، در روش اول با استفاده از زعفران و در روش دوم با استفاده از پیاز بوی آن از بین می رود. بنابراین حتما یکی از آنها را بهره ببرید.

خواص میگو شگفت انگیز است، اما اغلب ما به دلیل بوی نامطبوع آن، از خوردن میگو اجتناب می کنیم. با استفاده از شیوه های یاد شده بوی بد میگو از بین رفته و در عین حال یک غذای مجلسی نیز تهیه خواهید کرد. میگو جزو گوشت هایی با چربی متوسط است و هر 30 گرم آن 75 کیلوکالری دارد. این ماده غذایی حاوی مقادیر زیادی از ویتامین B12، ویتامین B6، ویتامین D، سلنیوم، امگا 3، آهن، پروتئین و کلسترول خوب است.

منبع: setare.com
انتشار: 12 اسفند 1399 بروزرسانی: 12 اسفند 1399 گردآورنده: tafreh.ir شناسه مطلب: 12860

به "طرز تهیه میگو پلو مجلسی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه میگو پلو مجلسی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید