با آداب و رسوم کریسمس در کشورهای مختلف آشنا شویم
به گزارش طفره، وقتی بحث کریسمس به میان می آید، تقریبا به مقدار تعداد کشورهای موجود در دنیا غذا و سنت های گوناگون مخصوص کریسمس هم وجود دارند. با ما در مقاله جشن کریسمس در کشورهای مختلف دنیا همراه شوید تا بدانید کریسمس چه روزی است و از آداب و رسوم کریسمس در کشورهای مختلف آگاهی یابید.
کشور آلمان
ویناختسگانس یا غاز کریسمس آلمانی یک مرغ سنتی بوده که پایه اصلی جشن های خانوادگی را در سراسر کشور شکل می دهد. مکس هس، یک فرد آلمانی آمریکایی اهل میلواکی که هر ساله برای کریسمس به آلمان سفر می نماید، گفت: مادر من هر سال برای این روز ویناختسگانس آماده می نماید. این یک سنت آلمانی و یکی از آداب و رسوم کریسمس در کشورهای مختلف است که بجای روز کریسمس، هدایای خود را در شب کریسمس به هم بدهیم. در این جشن، ما غاز می خوریم و به محض اینکه هوا تاریک شد، آغاز می کنیم به تقدیم کردن هدایای دوستان و خانواده.
کشور هلند
مارتیه فردریکس، مدیرعامل گروه تحویل غذا HelloFresh Benelux می گوید: گورمتن یک سنت شام کریسمس در هلند است که در آن، گروهی از مردم دور یک میز نشسته و در تابه های کوچک غذا می پزند. این سنت یادآور سوئیس و راسلت فرانسوی است، هرچند بجای کباب کردن پنیر در یک کوره معمولی، مردم هلند انواع گوشت، ماهی و سبزیجات را کباب می نمایند. فردریکس می گوید: علاوه بر این، هلندی ها دوست دارند کلوچه های کوچک و پنکیک بپزند و طعم آنها را با انواع مختلف سس ها یا نان با کره سیر تجربه نمایند.
کشور ایتالیا
جشن هفت ماهی که در شب کریسمس برگزار می شود، یک مراسم روحانی بوده که در بسیاری از نقاط ایتالیا حفظ شده است. تونی مانتوانو، آشپز و یکی از صاحبان رستوران تحسین شده Spiaggia می گوید: این سنتی است که هم من و هم سرآشپز ارشدم، جو فلم اجرا می کنیم. مهم است که هفت ماهی مختلف به هفت روش مختلف آماده شده باشند. این هفت روش عبارتند از سرخ شده، خوابانده شده، سرو شده در سس گوجه فرنگی و غیره. این مورد از بخش های جشن کریسمس در کشورهای مختلف دنیا در بعضی خانه های ایتالیا به هفت دوره و گاهی اوقات به 12 یا 13 دوره می رسد.
کشور فیلیپین
در بسیاری از منطقه ها آسیا، گوشت خوک به مقدار برنج به عنوان غذای اصلی محسوب می شود و فیلیپین هم استثنا نیست. آب و هوای گرمسیری این منطقه، آن را برای جمع های خانوادگی در خارج از منزل آماده می نماید. کارلو لاماگنا، فیلیپینی مهاجر و آشپز اجرایی رستوران کلاید کامون می گوید: تهیه لچون به خودی خود یک رویداد است؛ از مارینه کردن گوشت خوک با پیاز، عصاره لیمو و سیر تا آماده سازی کباب. در بیشتر بخش های فیلیپین در هنگام انجام این کار با خانواده از هیچ دستگاه موتوری استفاده نمی شود و معمولا هر کس به نوبت خوک وصل شده به چوب بامبو ضخیم را بر روی آتش می چرخاند.
کشور کاستاریکا
آلان دوارت، مدیر ضیافت در Costa Rica Marriott می گوید: یکی از معتبرترین سنت های کریسمس در کاستاریکا تهیه تامال است. هر خانواده رازی برای دستور پخت تامال دارد. هر دسامبر، تامال ها بخشی از وعده های غذایی روزانه ما هستند و اگر شما از یک اقامتگاه روستایی معمولی کاستاریکایی بازدید کنید، همواره تامال را به عنوان هدیه میهمان نوازی دریافت خواهید کرد. تامال ها معمولا در برگ موز پیچیده می شوند و با گوشت، سیر، پیاز، سیب زمینی، کشمش و سایر مواد غذایی پر شده اند.
کشور روسیه
مطمئنا عجیب و غریب ترین مورد در این بخش از مقاله کریسمس چه روزی است، شاه ماهی پوشیده روسی هست که پرجنب و جوش بوده و با سالادهایی که در بسیاری از خانواده های روسی برای فصل تعطیلات تهیه و مصرف می شوند، سرو می شود. دانیل مالاک، یک آمریکایی روسی می گوید: این غذا در تمام مراسم تعطیلات خانواده من یک جز اصلی است. اگر شما یک pescatarian هستید، چشمانتان را باز کنید و شکوه این پای با لایه های چغندر قند، میگو، سیب زمینی، تخم مرغ پخته شده و البته شاه ماهی را نظاره کنید.
کشور پورتوریکو
پورتوریکو به داشتن یکی از پرطرفدارترین و طولانی ترین فرهنگ های تعطیلات کریسمس مشهور است. فرناندو دسا، سرآشپز ارشد Goya Foods می گوید: به عنوان یک بومی پورتوریکو، یکی از وعده های غذایی مورد علاقه من arroz conultsuluules (برنج با نخود فرنگی) است. تعطیلات بدون این ظرف کلاسیک لذت واقعی اش را نخواهد داشت. این ظرف که با سیر، پودر گوجه فرنگی، سس گوجه فرنگی، روغن زیتون و سایر مواد افزودنی تهیه می شود، سالهاست که موجب لذت بردن از کریسمس شد.
نیواورلئان
نیواورلئان برای داشتن زمان های خوب در فصل تعطیلات با شام های رویلون خود محبوب شده است؛ یک سنت خانوادگی فرانسوی که به اوایل قرن نوزدهم باز می شود. در اصل، بعد از نیمه شب عید و قبل از شب کریسمس خورده شده و برای هر میهمانی مخصوص انواع مختلفی از غذاها تهیه می شوند. اما، معمولا موارد اصلی عبارتند از غذاهای دریایی، سوپ و پای های جادویی. در حالیکه شام رویلون دارد محبوبیت خود را در خانواده ها از دست می دهد، بسیاری از هتل های شهر برای میهمانان و مردم محلی میهمانی های مهیجی را برگزار می نمایند.
کشور لهستان
براساس مقاله کریسمس چه روزی است باید بدانید که انواع پیراشکی پر شده با پوره سیب زمینی، پنیر یا کلم بروکلی انتخاب های سنتی لهستان برای زمان تعطیلات سنتی هستند. کارولینا پاتریک، اهل لهستان و وبلاگ نویس سفر می گوید: پیراشکی های سنتی آب پز می شوند؛ گرچه امروز انواع سرخ شده آن محبوب تر هستند. آنها با طعم های مختلف مانند کره ذوب شده، پیاز سرخ شده یا اسکوارکی سرو می شوند. ممکن است گوشتخواران بخواهند بدانند که پیراشکی کریسمس آنها با گوشت خوک یا گوشت گاو پر نشود. پاتریک می گوید: طبق سنت لهستان، خوردن گوشت در شام کریسمس ممنوع است.
کشور دومینیکا
داریل آرون، مدیر استراحتگاه Rosalie Bay می گوید: سوپ سیرابی چیزی است که ما در دومینیکا در طول سال واقعا از آن لذت می بریم. این مورد برای بسیاری از افراد در تعطیلات کریسمس جایگاه ویژه ای دارد، چرا که هر خانواده دستور پخت مخصوص به خود را خواهد داشت. شاید کسی دوست داشته باشد افزودنی های بیشتری به آن اضافه می نماید یا چیزی که ما سبزیجات ریشه ای می نامیم یا خانواده دیگری بخواهد ارگان های دیگر را هم به سوپ خود می افزاید. این گرما و آرامش آن چیز خاصی است که ما همه با هم به اشتراک می گذاریم. سوپ سیرابی کریسمس نشان دهنده ماهیت فرهنگ خوردن تمام حیوان هست و تمرین خوردن قسمتهایی از یک حیوان که ممکن است دور ریخته شوند.
در ادامه بخوانیدسنت های عجیب کریسمس و دنیایی از هیجان و شادیمنبع: همگردی