3 طرز تهیه شربت زغال اخته قرمز و شفاف

به گزارش طفره، اگه دنبال یه نوشیدنی خونگی خوش رنگ و خوش طعم برای روزای گرم می گردین، شربت زغال اخته یه انتخاب بی نظیره! چون هم درست کردنش راحته، هم طعم ترش و شیرینش حسابی حال آدمو جا میاره. توی این مقاله از در ما طرز تهیه شربت زغال اخته خوشمزه و خوشرنگ و راه های خوشمزه شدن و نگهداری شربت زغال اخته رو به شما یاد میدیم. پس با ما همراه باشین.

3 طرز تهیه شربت زغال اخته قرمز و شفاف

طرز تهیه شربت زغال اخته در یک نگاه

برای تهیه شربت زغال اخته، اول زغال اخته ها رو چند بار با آب سرد بشورین و بعد بذارین کاملا خشک بشن تا شربت تون شفاف تر بشه. بعد شکر و آب رو داخل قابلمه بریزین و روی حرارت میانه هم بزنین تا شکر حل بشه و شهد آغاز به جوشیدن کنه. حالا زغال اخته های خشک شده رو داخل یه پارچه نازک بریزین، گره بزنین و بندازین داخل شهد در حال جوش تا رنگ و طعمش وارد شربت بشه. کف های روی شربت رو با قاشق بردارین تا شربت زلال تر بشه. وقتی به غلظت دلخواه رسید، بسته زغال اخته رو بدون فشار دادن خارج کنین. بعد از خنک شدن، شربت رو داخل بطری بریزین و در یخچال نگهداری کنین. این شربت برای روزهای گرم حسابی می چسبه.

شما می تونین اندازه مواد اولیه، مراحل و جزییات طرز تهیه شربت زغال اخته رو در ادامه این مطلب بخونین.

مواد اولیه برای تهیه شربت زغال اخته

مواد اولیهاندازه مورد احتیاج
زغال اخته تازه700 گرم (حدود 4 لیوان فرانسوی دسته دار)
شکر1 کیلوگرم (4 تا 5 لیوان فرانسوی دسته دار)
آب3 لیوان فرانسوی دسته دار
وانیل (اختیاری)نوک قاشق چای خوری

مدت زمان آماده سازی مواد اولیه: 20 تا 30 دقیقه

مدت زمان آماده سازی شربت زغال اخته: 30 تا 60 دقیقه

مراحل طرز تهیه شربت زغال اخته (روش اول)

شربت زغال اخته یکی از خوش طعم ترین نوشیدنی هایی ست که می تونین توی خونه درست کنین و از نهایت استفاده رو ببرین. برای طرز تهیه شربت با زغال اخته، مراحل زیر رو به ترتیب دنبال کنین.

مرحله اول: زغال اخته ها رو آماده کنین

در ابتدا باید زغال اخته ها رو کاملا تمیز کنین. برای این کار، چند بار با آب سرد بشورین تا خاک یا ناخالصی های سطحی از بین بره. بعد از شست و شو، اون ها رو داخل آبکش بریزین یا روی یه پارچه تمیز پهن کنین تا آب اضافی شون گرفته بشه و کاملا خشک بشن. خشک بودن زغال اخته ها باعث می شه شربت نهایی شفاف تر و خوش رنگ تر بشه.

مرحله دوم: شهد شربت رو درست کنین

در این مرحله، شکر و آب رو داخل یه قابلمه مناسب بریزین و روی حرارت میانه قرار بدین. با یه قاشق چوبی یا همزن دستی، مواد رو هم بزنین تا شکر کاملا در آب حل بشه. وقتی محلول آغاز به جوشیدن کرد، حرارت رو کمی کم کنین تا شهد به آرومی غلیظ بشه. این شهد پایه اصلی شربت شماست، پس دقت کنین که نسوزه یا بیش از حد غلیظ نشه.

شما می تونین شکر رو از فروشگاه های زنجیره ای به روش خرید و اینترنتی تهیه کنین.

مرحله سوم: زغال اخته ها رو توی شهد بذارین

زغال اخته های خشک شده رو داخل یه توری نازک یا پارچه تمیز بریزین و سرش رو محکم گره بزنین تا موقع جوشیدن باز نشه. حالا این بسته زغال اخته رو داخل شهد در حال جوش قرار بدین. با این روش، رنگ و طعم زغال اخته به آرومی وارد شهد می شه بدون اینکه تفاله ها داخل شربت پخش بشن. در طول پخت، کف هایی که روی سطح شربت جمع می شن رو با قاشق بردارین تا شربت نهایی شفاف تر و خوش طعم تر بشه.

مرحله چهارم: شربت زغال اخته رو بپزین

وقتی شربت به غلظت دلخواه رسید و رنگش خوشرنگ و یکنواخت شد، بسته زغال اخته رو بدون فشار دادن از قابلمه خارج کنین. فشار دادن ممکنه باعث ورود تفاله یا تلخی به شربت بشه. اجازه بدین شربت کمی خنک بشه، بعد اون رو داخل بطری یا شیشه تمیز و خشک بریزین. درِ ظرف رو محکم ببندین و شربت رو داخل یخچال نگهداری کنین.

مرحله آخر: شربت زغال اخته رو سرو کنین

برای سرو شربت زغال اخته، بهتره اون رو با کمی آب سرد یا چند تکه یخ ترکیب کنین تا طراوت بیشتری پیدا کنه و طعم ترش و شیرینش متعادل تر بشه. این کار باعث می شه شربت غلیظ، سبک تر و خنک تر بشه و برای روزهای گرم حسابی دلچسب باشه.

برای خرید انواع از جمله شربت زغال اخته به روش های حضوری و اینترنتی به وسیله فروشگاه های می توانید اقدام کنید.

روش تهیه شربت زغال اخته به روش صاف کردن (روش دوم)

برای تهیه یه شربت خوش طعم و طبیعی از زغال اخته، اول زغال اخته ها رو خوب بشورین و داخل یه قابلمه بزرگ بریزین. بعد بهش آب اضافه کنین و روی حرارت میانه بذارین تا آغاز به جوشیدن کنه. وقتی جوشید، حرارت رو کم کنین و حدود 10 دقیقه اجازه بدین بجوشه تا زغال اخته ها نرم بشن.

قابلمه رو از روی حرارت بردارین و بذارین کمی خنک بشه. حالا زغال اخته ها رو با یه آبکش ریز صاف کنین تا فقط آبش باقی بمونه. این آب رو دوباره داخل قابلمه بریزین و بهش شکر اضافه کنین. روی حرارت میانه بذارین تا شیرین کننده تون کامل حل بشه.

در نهایت، شربت رو از روی حرارت بردارین، بذارین خنک بشه و بعد داخل بطری های شیشه ای خشک و تمیز بریزین و در یخچال نگهداری کنین. این شربت علاوه بر طعم ترش و دلچسبش، سرشار از آنتی اکسیدان و ویتامینه و برای تقویت سیستم ایمنی و کاهش التهاب خیلی مفیده.

دستور تهیه شربت زغال اخته به روش آب انداختن (روش سوم)

یه روش دیگه برای درست کردن شربت زغال اخته، روش آب انداختنه که هم ساده ست و هم طعم طبیعی می ده. تو این روش، اول زغال اخته های شسته شده رو با شکر به صورت لایه لایه داخل یه قابلمه بریزین؛ یعنی یه لایه زغال اخته، یه لایه شکر و همین طور ادامه بدین تا مواد تموم بشن. بعد قابلمه رو به مدت حدود 10 ساعت داخل یخچال بذارین تا زغال اخته ها با شکر ترکیب بشن و خودشون آب بندازن.

وقتی زغال اخته ها خوب آب انداخت، قابلمه رو روی حرارت ملایم قرار بدین تا به آرومی بجوشه و زغال اخته ها بپزن. در طول پخت، حواستون باشه که شربت بیش از حد غلیظ نشه یا نسوزه. وقتی زغال اخته ها با شکر پخته شدن و حسابی نرم شدن، قابلمه رو از روی حرارت بردارین و مواد رو از یه صافی ریز یا پارچه تمیز رد کنین. با این کار، هم هسته ها جدا می شن، هم یه شربت صاف و خوشرنگ به دست میاد. اگه بخواین تفاله ها رو هم جدا کنین، می تونین با فشار ملایم از پشت قاشق یاری بگیرین تا فقط عصاره زغال اخته وارد شربت بشه. دوباره این شربت رو بجوشونین و هر وقت دیدین شربت به قوام دلخواه رسید، حرارت رو خاموش کنین.

نکته: اگه زغال اخته ها خیلی سفت بودن یا خوب آب ننداختن، می تونین اندازه شکر رو کمی بیشتر کنین تا طعم و بافت شربت بهتر بشه. این روش یه طعم طبیعی و خوش رنگ به شربت می ده که برای روزهای گرم حسابی می چسبه.

نکات مهم در طرز تهیه شربت زغال اخته

  • برای طرز تهیه شربت زغال اخته خونگی، زغال اخته ها رو با حرارت ملایم بجوشونین تا رنگ و طعمشون به خوبی آزاد بشه. حرارت زیاد باعث تلخ شدن یا ته گرفتن شربت می شه.
  • اگه دنبال یه نسخه سالم تر این شربت هستین، می تونین طرز تهیه شربت زغال اخته با عسل رو امتحان کنین. توی این روش، کافیه به جای شکر سفید از عسل یا شکر سرخ استفاده کنین. این مواد هم طعم طبیعی تری دارن، هم خواص بیشتری.
  • برای خوش عطر شدن شربت، اندازه کمی وانیل یا گلاب در انتهای پخت اضافه کنین. این کار طعم شربت رو لطیف تر و خاص تر می کنه.
  • برای نگهداری طولانی مدت، بطری های شیشه ای تیره با در چوب پنبه ای یا درب محکم توصیه می شن. این بطری ها از ورود نور و هوا جلوگیری می کنن و کیفیت شربت رو حفظ می کنن.
  • برای بزرگسالان، مصرف روزانه حدود 2 قاشق غذاخوری (معادل 10 میلی لیتر) در سه وعده مناسبه. برای بچه ها، نصف این اندازه کافی ست.
  • اگه دیابت دارین، حتما با مشورت پزشک از شربت استفاده کنین، مخصوصا اگر از شکر سفید استفاده شده باشه.
  • برای تست غلظت شربت زغال اخته، چند قطره از شربت رو روی بشقاب سرد بریزین. اگه پخش نشد و حالت ژله ای داشت، یعنی شربت به قوام مناسب رسیده و می تونین شعله زیرش رو خاموش کنین.

نکات طلایی برای شفاف و خوشرنگ شدن شربت زغال اخته

برای اینکه شربت زغال اخته تون شفاف، خوشرنگ و خوش طعم بشه، چند نکته کلیدی وجود داره که رعایتشون واقعا تفاوت ایجاد می کنه:

1- زغال اخته ها رو کامل خشک کنین: بعد از شست وشو، اجازه بدین زغال اخته ها کاملا خشک بشن. رطوبت اضافی باعث کدر شدن شربت می شه.

2- از توری یا پارچه نازک استفاده کنین: زغال اخته ها رو داخل یه توری یا پارچه تمیز بریزین و گره بزنین. این کار باعث می شه رنگ و طعم وارد شهد بشه ولی تفاله ها داخل شربت پخش نشن.

3- کف گیری مرتب در حین پخت: موقع جوشیدن شربت، کف هایی که روی سطح جمع می شن رو با قاشق بردارین. این کار شربت رو زلال تر و خوش رنگ تر می کنه.

4- استفاده از جوهر لیمو (اختیاری): در انتهای پخت، اندازه کمی جوهر لیمو اضافه کنین. هم از کپک زدن جلوگیری می کنه، هم رنگ شربت رو تثبیت می کنه.

5- فشار ندادن زغال اخته ها بعد از پخت: وقتی بسته زغال اخته رو از قابلمه خارج می کنین، فشارش ندین. این کار باعث ورود تفاله و تلخی به شربت می شه.

نکات جلوگیری از شکرک زدن شربت زغال اخته

برای اینکه شربت زغال اخته شکرک نزنه و بافتش صاف و یکدست باقی بمونه، رعایت چند نکته مهم ضروریه:

1- شکر رو کامل حل کنین: قبل از اینکه شربت آغاز به جوشیدن کنه، شکر باید کاملا در آب حل شده باشه. هم زدن مداوم تا حل شدن کامل خیلی مهمه.

2- از حرارت ملایم استفاده کنین: حرارت زیاد باعث تبخیر سریع آب و ته نشین شدن شکر می شه. حرارت ملایم یاری می کنه شربت به آرومی غلیظ بشه و شکرک نزنه.

3- جوهر لیمو یا آب لیمو اضافه کنین: در انتهای پخت، اندازه خیلی کمی جوهر لیمو یا چند قطره آب لیمو اضافه کنین. این کار از کریستالیزه شدن شکر جلوگیری می کنه و ماندگاری شربت رو بالا می بره.

4- شربت رو زیاد نجوشونین: جوشیدن بیش از حد باعث می شه آب تبخیر بشه و شکر آغاز به کریستال شدن کنه. وقتی شربت به قوام دلخواه رسید، حرارت رو قطع کنین.

5- نگهداری در ظرف تمیز و خشک: شربت رو بعد از خنک شدن داخل بطری شیشه ای کاملا خشک و تمیز بریزین. رطوبت یا آلودگی باعث شکرک زدن می شه.

نکات نگهداری شربت زغال اخته

برای نگهداری درست از شربت زغال اخته و جلوگیری از خراب شدن یا تغییر طعمش، رعایت چند نکته ساده ولی مهم خیلی یاری کننده ست:

1- شربت رو بعد از خنک شدن داخل بطری یا شیشه ای بریزین که کاملا تمیز و بدون رطوبت باشه. ظرف های شیشه ای دردار برترین گزینه ان چون طعم رو حفظ می کنن و از ورود هوا جلوگیری می کنن.

2- شربت باید همواره در یخچال نگهداری بشه تا ماندگاریش بالا بره و کپک نزنه. دمای پایین از تخمیر یا شکرک زدن جلوگیری می کنه.

3- اضافه کردن اندازه کمی جوهر لیمو یا آبلیمو در انتهای پخت، هم رنگ شربت رو تثبیت می کنه، هم باعث افزایش ماندگاری می شه.

4- بعد از ریختن شربت داخل بطری، درش رو محکم ببندین تا هوا وارد نشه و شربت اکسید نشه.

5- حتی داخل یخچال، بهتره بطری شربت رو در قسمت هایی بذارین که نور مستقیم بهش نخوره، چون نور می تونه رنگ و طعم شربت رو تغییر بده.

فوت و فن های خوشمزه شدن شربت زغال اخته

1- نسبت شکر و زغال اخته در طرز تهیه شربت زغال اخته، چقدر باید باشه؟

نسبت شکر به زغال اخته در تهیه شربت معمولا به مقدار ترشی میوه بستگی داره، اما یه نسبت رایج و متعادل اینه که برای هر 1 کیلوگرم زغال اخته، حدود 1/5 تا 2 کیلوگرم شکر استفاده می شه.

البته اگه زغال اخته هاتون خیلی ترش باشن، می تونین اندازه شکر رو تا 2/5 کیلوگرم هم افزایش بدین. در عوض، اگه میوه هاتون شیرین تر یا ملایم تر باشن، همون 1/5 کیلو شکر کفایت می کنه. این نسبت باعث می شه شربت هم طعم ملس داشته باشه، هم قوام خوبی پیدا کنه.

2- برای تهیه شربت زغال اخته از چه نوع زغال اخته ای استفاده کنیم؟

بهتره از زغال اخته های رسیده، سالم و بدون لک استفاده بشه. البته زغال اخته های ترش مزه برای شربت های خوش طعم تر مناسب ترن.

3- آیا باید زغال اخته ها را قبل از استفاده بجوشانیم؟

بستگی داره؛ برخی دستورها زغال اخته ها رو مستقیم له می کنن و صاف می کنن. در روش های سنتی، زغال اخته ها با کمی آب جوشانده می شن تا طعم و رنگ بیشتری آزاد کنن.

4- آیا می تونیم شربت زغال اخته رو فریز کنیم؟

بله، شربت زغال اخته رو می تونین در بطری های شیشه ای یا ظرف های درب دار فریز کنین. فقط حواستون باشه که ظرف رو کامل پر نکنین تا در اثر انجماد نشکنه.

منبع: افق کوروش
انتشار: 16 مرداد 1404 بروزرسانی: 16 مرداد 1404 گردآورنده: tafreh.ir شناسه مطلب: 27508

به "3 طرز تهیه شربت زغال اخته قرمز و شفاف" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "3 طرز تهیه شربت زغال اخته قرمز و شفاف"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید