طرز تهیه کاپ کیک پیتزا به 2 روش
به گزارش طفره، خبرنگاران | سرویس آشپزی - کاپ کیک نوعی فینگر فود با تنوع بالاست که به عنوان دسر و به عنوان پیش غذا سرو می گردد. کاپ کیک شکلاتی و کاپ کیک سیب دو نوع کیک تک نفره خوشمزه هستند که اغلب به عنوان دسر خورده می شوند، در حالیکه کاپ کیک پیتزا نوعی پیتزای مناسب برای جشن ها و مهمانی هاست که اغلب به عنوان پیش غذا سرو می گردد. کاپ کیک پیتزا تنوع بالایی دارد و انواع مواد غذایی در تهیه آن استفاده می گردد. خمیر این غذا نیز به روش های مختلفی درست می گردد، گاهی خمیر را با مواد درونی پیتزا مخلوط می نمایند و در قالب مافین یا کپسول های کاغذی می پزند؛ گاهی خمیر را در قالب پهن نموده و روی آن را با چند لایه سوسیس، کالباس، گوشت و سبزیجات پخته پر می نمایند و سپس در فر می پزند. در این مقاله قصد داریم طرز تهیه 2 نوع کاپ کیک پیتزا را با هم مرور کنیم.
1. طرز تهیه کاپ کیک پیتزا با فیلینگ دلخواه
مواد لازم | |
آرد چند منظوره | 2.5 فنجان |
نمک | 1.5 قاشق چایخوری |
روغن | 5 قاشق غذاخوری |
شکر | 1.5 قاشق چایخوری |
بکینگ پودر | 2 پینچ |
مایه خمیر | 1.5 قاشق چایخوری |
شیر گرم | به میزان لازم |
سس گوجه فرنگی | به میزان لازم |
مواد درونی (فیلینگ) | به میزان لازم |
پنیر پیتزا | 1 فنجان |
دستور تهیه:
- ابتدا همه مواد خشک را مخلوط نموده و روغن را به آن اضافه کنید. سپس شیر گرم را به تدریج اضافه کنید و هم بزنید تا خمیر صاف و یکدستی حاصل گردد و به دست نچسبد.
- حداقل 8 دقیقه خمیر را ورز دهید، سپس آن را گرد کنید و روی آن کمی روغن بمالید. روی خمیر را با یک پارچه تمیز بپوشانید و در جای نسبتا گرمی قرار دهید تا خمیر ور آید و حجم آن دو برابر گردد. بسته به دمای هوا، حدود 30 دقیقه تا یک ساعت طول می کشد تا خمیر ور آید.
- پس از اینکه خمیر ور آمد آن را به 12 تکه مساوی تقسیم کنید. هر تکه خمیر را گرد نموده و سپس با وردنه پهن کنید تا ضخامت آن حدود نیم سانتی متر گردد.
- قالب مافین را با مقداری روغن چرب کنید و خمیر ها را در قالب قرار دهید به گونه ای که کف قالب و دیواره های آن را بپوشاند.
- مقداری سس گوجه فرنگی روی خمیر بمالید، سپس مواد درونی (فیلینگ) را روی آن بریزید.
- مقداری پنیر پیتزای رنده شده روی مواد درونی بپاشید و نهایتا کمی سس کچاپ روی پنیر پیتزا بریزید.
- 20 دقیقه فرصت دهید تا کاپ کیک ها استراحت نمایند و فر را روی حرارت 180 درجه سانتی گراد گرم کنید. سپس کاپ کیک ها را در فر قرار داده و 15 دقیقه صبر کنید تا پنیر روی آن ها ذوب شده و خمیر کاپ کیک ها پخته گردد.
- کاپ کیک ها را از فر خارج نموده و روی توری قرار دهید تا کمی خنک شوند و سپس میل کنید.
- این کاپ کیک های خوشمزه را می توانید تا 2 هفته در فریزر نگهداری کنید.
2. طرز تهیه کاپ کیک پیتزا با فیلینگ مخصوص
مواد لازم برای تهیه خمیر کاپ کیک پیتزا | |
آرد | 1 فنجان |
شیر خشک | 1/4 فنجان |
بکینگ پودر | 1 قاشق غذاخوری |
نمک | 1/2 قاشق چایخوری |
شکر | 1/2 قاشق چایخوری |
روغن | 1/4 فنجان |
ماست | 1/2 فنجان |
تخم مرغ | 4 عدد |
آب | 1/2 فنجان |
ارگانو | 1 قاشق چایخوری |
مواد لازم برای فیلینگ کاپ کیک پیتزا | |
سوسیس خرد شده | 1 فنجان |
زیتون بدون هسته خرد شده | 1/2 فنجان |
فلفل دلمه ای ریز خرد شده | 1/4 فنجان |
گوجه فرنگی خرد شده | 1/4 فنجان |
پنیر پیتزای رنده شده | 1 فنجان |
دستور تهیه:
- فر را روی حرارت 180 درجه سانتی گراد گرم کنید.
- تخم مرغ ها را در ظرفی شکسته و هم بزنید، سپس ماست، شکر، نمک، روغن، شیر خشک، آب و ارگانو را به آن اضافه کنید و به هم زدن ادامه دهید.
- آرد و بکینگ پودر را مخلوط نموده، کم کم به مواد اضافه کنید و هم بزنید تا خمیر یکنواختی حاصل گردد.
- قالب های کاپ کیک را با روغن یا کره چرب نموده و کمی آرد بپاشید، سپس تا 3/4 حجم هر قالب را با خمیر پر کنید.
- به ترتیب یک لایه سوسیس، زیتون، گوجه فرنگی و فلفل دلمه ای روی خمیر بریزید و در آخر مقداری پنیر پیتزای رنده شده روی مواد بپاشید.
- قالب را در فری که از قبل گرم نموده اید قرار داده و 20-15 دقیقه فرصت دهید تا کاپ کیک ها بپزند.
چند نکته در طرز تهیه کاپ کیک پیتزا
- پنیر پیتزای کمی روی کاپ کیک بریزید تا آب لایه های زیری تبخیر گردد و کاپ کیک ها خمیری و خیس نشوند.
- به جای سوسیس می توانید از سس گوشت یا مرغ بهره ببرید و سبزیجات دیگری مانند قارچ و ذرت پخته روی کاپ کیک پیتزا قرار دهید.
- پس از 15 دقیقه، کاپ کیک ها را چک کنید و پس از اینکه از پختن خمیر آن مطمئن شدید، فر را خاموش کنید.