طرز تهیه مربای هویج رژیمی، بدون شکر
به گزارش طفره، خبرنگارانـ مربا یکی از خوراکی های خوشمزه و پر هوادار است که از دیرباز روش مناسبی برای نگهداری طولانی مدت میوه بوده است. مربا در سفره صبحانه جایگاه ویژه ای دارد که معمولا همراه با کره یا خامه سرو می گردد. مربا ها انواع گوناگونی دارند که از ترکیب شکر با میوه های گوناگون تهیه می شوند.
به گزارش خبرنگاران، مربای هویج یکی از انواع پرطرفدار و خوشمزه مرباست که دستور تهیه بسیار آسانی دارد. برای تهیه مربای هویج رژیمی نیازی به استفاده از شکر نیست و این مربا دارای شیرینی طبیعی شیره انگور است، به همین علت برای افراد دیابتی یا کسانی که رژیم های غذایی دارند، یک گزینه خوشمزه و مناسب برای صبحانه محسوب می گردد. در ادامه این مطلب طرز تهیه مربای هویج رژیمی همراه با نکات مهم و فوت و فن های مربوط به تهیه آن تقدیم به شما کاربران گرامی خواهد شد.
مواد لازم برای تهیه مربای هویج رژیمی
هویج: نیم کیلو
شیره انگور: یک و نیم لیوان
آب: یک و نیم لیوان
گلاب: 2 قاشق سوپ خوری
پودر هل: 1 قاشق مرباخوری
زعفران دم نموده: 2 قاشق غذاخوری
نکات مربوط به مواد اولیه
نکات مربوط به شیره انگور
شیره انگور یا دوشاب یک ماده شیرین و غلیظ است که معمولا از انگور های شیرین تهیه می گردد. شیره انگور طبع گرمی دارد و مصرف آن در پاییز و زمستان بسیار توصیه می گردد. این ماده مغذی سرشار از ویتامین های گروه C، B، A و مواد معدنی مثل کلسیم، پتاسیم، آهن و منیزیم است. شیره انگور بعلاوه برای تقویت سیستم ایمنی بدن بسیار مفید است. شیره انگور مرغوب باید طعم شیرین انگور را داشته باشد و شیرینی غیر طبیعی نشان دهنده نامرغوب بودن شیره است.
بعلاوه شیره انگور مرغوب باید غلیظ باشد. شیره انگور های سنتی معمولا تیره رنگ هستند؛ زیرا با حرارت مستقیم تهیه می شوند. در مقابل برخی از شیره ها مثل شیره انگور ملایر قهوه ای روشن هستند؛ بنابراین رنگ شیره انگور برای تشخیص مرغوب بودن آن ملاک مناسبی نیست. شیره انگور مرغوب نباید طعم پوسیدگی انگور یا ترشیدگی داشته باشند. سعی کنید شیره انگور را از فروشگاه های معتبر تهیه کنید.
نکات مربوط به گلاب
همانطور که می دانیم گلاب عصاره خوشبوی گل محمدی است که مرغوب ترین نوع آن در شهر های کاشان و میمند فارس تهیه می گردد. امروز در همه فروشگاه ها و سوپر مارکت ها شیشه های گلاب را در اشکال و با نام های تجاری گوناگون می بینیم که بسیاری از آن ها خالص نیستند و عطر و بوی گلاب اصیل را ندارند. گلاب اصل بوی گل محمدی می دهد و شما بوی ترشیدگی از آن استشمام نمی کنید. رنگ گلاب اصل شفاف، روشن و بدون رسوب است. گلاب اصل بعلاوه طعمی سنگین و مایل به تلخی دارد؛ پس هنگام خرید گلاب به این نکات توجه داشته باشید.
نکات مربوط به زعفران
همواره سعی کنید از زعفران دم نموده غلیظ بهره ببرید؛ چون هرقدر زعفران را با آب بیش تری دم کنید، کم رنگ تر می گردد و مجبور می شوید برای به دست آوردن رنگ دلخواه تان از زعفران بیشتری بهره ببرید؛ بنابراین نحوه دم کردن زعفران بسیار مهم است. برای دم کردن زعفران ابتدا زعفران را بدون اضافه کردن شکر یا قند کاملاً پودر کنید. بعد به ازای 1 قاشق چای خوری زعفران 2 قاشق سوپ خوری آب جوش و 2 تکه یخ به آن اضافه کنید. افزودن یخ باعث می گردد به زعفران شوک وارد گردد و رنگ بیش تری پس بدهد.
زعفران را در ظرف دردار در فریزر نگهداری کنید و موقع استفاده اجازه بدهید در دمای محیط یخ زدایی گردد. پس از هر بار استفاده دوباره زعفران به جای مانده را داخل فریزر قرار دهید. حواستان باشد زعفرانی که استفاده می کنید، تقلبی نباشد. برای اینکه بفهمید زعفران تقلبی یا خالص است. زعفران را بین انگشتتان بگذارید و فشار بدهید. اگر روغن پس نداد؛ یعنی خالص است. زعفران های تقلبی معمولاً براق هستند.
طرز تهیه مربای هویج رژیمی
1 ـ هویج ها را بعد از شستن و پوست کردن، رنده کنید و همراه با آب و زعفران دم نموده داخل یک قابلمه بریزید. قابلمه را روی حرارت میانه اجاق گاز بگذارید و درب آن را ببندید. اجازه بدهید حدود نیم ساعت هویج ها با آب بپزند.
2 ـ بعد از اینکه هویج پخت، درب قابلمه را بردارید و صبر کنید تا آب هویج کاملا کشیده گردد؛ سپس پودر هل و شیره انگور را به قابلمه اضافه کنید و هم بزنید.
3 ـ حدود 30 تا 45 دقیقه زمان بدهید تا مربا با شعله کم جا بیفتد و شیره انگور کاملا جذب هویج گردد.
4 ـ در مرحله آخر پخت مربا، گلاب را اضافه کنید و 5 دقیقه بعد اجاق گاز را خاموش کنید. مربا را در دمای آشپزخانه بگذارید تا کاملا خنک گردد؛ سپس توی شیشه های خشک و تمیز بریزید و داخل یخچال نگهداری کنید، نوش جان.
منبع: فرارو