طرز تهیه سمبوسه با گوشت چرخ نموده فوری و آسان
به گزارش طفره، سمبوسه، ملکه غذاهای خیابانی از آن دسته غذاهای فوری است که با آن عطر دل انگیز و طعم بی نظیرش محبوب خاص و عام است. اما این میان وعده خوشمزه و پرطرفدار که ریشه در فرهنگ های مختلف دارد، حالا دیگر فقط مختص خیابان ها نیست. با کمی حوصله و مواد اولیه ساده می توانید این لذت را به خانه بیاورید و با خانواده و دوستانتان به اشتراک بگذارید. پس دست به کار شوید و با ما همراه شوید تا طرز تهیه سمبوسه با گوشت خانگی را اینجا بخوانید.
مواد لازم برای تهیه سمبوسه با گوشت
- گوشت چرخ نموده 500 گرم
- پیاز میانه (رنده شده) 2 عدد
- سیر (رنده شده) 2 حبه
- نخود فرنگی 200-250 گرم
- فلفل دلمه ای 1 عدد
- سیب زمینی میانه (پخته و رنده شده) 1 عدد
- سبزیجات معطر خشک (شامل شوید، نعناع، گشنیز) به اندازه لازم
- نمک، فلفل سیاه و قرمز و زردچوبه به اندازه لازم
- روغن به اندازه لازم
طرز تهیه سمبوسه با گوشت
1. آماده سازی مواد میانی
اولین مرحله از طرز تهیه سمبوسه با گوشت چرخ نموده درست مثل طرز تهیه سمبوسه آبادانی این است که پیاز و سیر را در روغن تفت دهید تا طلایی گردد بعد گوشت چرخ نموده را اضافه کنید و خوب تفت دهید تا رنگش تغییر کند. بعد فلفل دلمه ای، سیب زمینی پخته و رنده شده را به همراه سبزیجات معطر خشک به گوشت اضافه کنید و به مدت 5 دقیقه تفت دهید. در نهایت زردچوبه، پودر فلفل قرمز، نمک و فلفل سیاه را به مواد اضافه کنید و باز هم بزنید تا خوب مخلوط شوند. به این ترتیب مواد میانی سمبوسه شما آماده است.
2. پیچیدن سمبوسه
اکنون و در این مرحله نان لواش را روی سطح صاف پهن کنید و بعد اندازهی از مواد میانی را به صورت نواری در طول نان قرار دهید سپس لبه پایینی نان را روی مواد بکشید تا یک رول تشکیل گردد بعد لبه های رول را با تخم مرغ زده محکم کنید و بچسبانید تا باز نشوند.
نکته: مواد میانی سمبوسه باید کاملا سرد باشد قبل از اینکه در خمیر قرار گیرد.
3. سرخ کردن سمبوسه
اکنون و در این مرحله در یک تابه مناسب اندازهی روغن بریزید و آن را روی حرارت میانه گرم کنید. وقتی روغن خوب داغ شد رول های سمبوسه را به آرامی در روغن بگذارید تا یک طرفش خوب برشته و طلایی گردد بعد آن را برگردانید تا سمت دیگرش هم خوب برشته گردد. در نهایت سمبوسه های سرخ شده را روی دستمال جاذب روغن بگذارید تا روغن اضافه آن گرفته گردد.
نکات تکمیلی برای تهیه سمبوسه
سمبوسه، یکی از پرطرفدارترین غذاهای ایرانی است که با طعم های مختلف و روش های متنوعی تهیه می گردد. سمبوسه گوشت، با ترکیب گوشت چرخ نموده، پیاز، ادویه های خوش عطر و نان لواش یا یوفکا، طعمی بی نظیر دارد. اما برای اینکه سمبوسه ای ترد، خوشمزه و طلایی داشته باشیم، به نکات و فوت وفن هایی احتیاج داریم تا طعم و بافت آن را بهبود بخشیم.
تهیه سمبوسه ترد
برای اینکه سمبوسه ها تردتر شوند، می توانید قبل از سرخ کردن، آن ها را به مدت چند دقیقه در فریزر قرار دهید.
تنوع مواد میانی سمبوسه
اگر دوست دارید سمبوسه هایتان طعم متفاوتی داشته باشد، می توانید به مواد میانی خود انواع سوسیس یا کالباس یا سبزیجات متنوع را اضافه کنید البته استفاده از سبزیجات و ادویه های دلخواه مثل قارچ هم آن را متفاوت و خوشمزه می نماید. طرز تهیه سمبوسه گوشت و قارچ هم یکی از مجذوب نماینده ترین روش های تهیه سمبوسه است که می توانید خیلی ساده در منزل تهیه کنید.
حتی اگر می خواهید که سمبوسه مدرن تری داشته باشید می توانید سمبوسه را به شکل پیتزایی آماده کنید. طرز تهیه سمبوسه پیتزایی را در کتاب کاله با جزییات مطالعه کنید. یا حتی گوشت را کامل حذف کنید و سمبوسه سبزیجات بپزید. طرز تهیه سمبوسه سیب زمینی را هم می توانید با تمام نکات در کتاب کاله مطالعه کنید و لذت ببرید. البته ما به شما توصیه می کنیم طرز تهیه سمبوسه مرغ را هم امتحان کنید.
طرز تهیه سمبوسه در فر
برای اینکه سمبوسه ها کمتر روغن جذب نمایند، می توانید آن ها را در فر نیز بپزید. فر را با دمای 375 درجه فارنهایت گرم کنید. یک ورقه پخت را با فویل آلومینیومی بپوشانید. سمبوسه ها را با برس روغن مالی کنید بعد آن ها را روی ورقه پخت قرار دهید و بین هر کدام حدود سه سانتی متر فاصله بگذارید، 25-30 دقیقه بپزید. بعد از حدود 15 دقیقه، آن ها را برگردانید و با کمی روغن بیشتر برس بزنید.
طرز تهیه سمبوسه در ایر فرایر
برای پخت سمبوسه در ایر فرایر ابتدا آن را با دمای 190 درجه سانتی گراد به مدت 2 دقیقه گرم کنید سپس سمبوسه ها را در سبد ایر فرایر در یک لایه قرار دهید، بین آن ها حدود نیم سانتی متر فاصله بگذارید. سمبوسه ها را به مدت 10 دقیقه با دمای 190 درجه سانتیگراد سرخ کنید.
در نهایت سبد را از ایر فرایر خارج کنید، سمبوسه ها را برگردانید، آن ها را با روغن چرب کنید و به مدت 10 دقیقه دیگر سرخ کنید. بهتر است باز هم سبد را از ایر فرایر خارج کنید، سمبوسه ها را با روغن چرب کنید، دمای ایر فرایر را به 200 درجه سانتیگراد افزایش دهید و به مدت 1-2 دقیقه سرخ کنید تا سمبوسه ها طلایی و برشته شوند.
تهیه سس مناسب سمبوسه
سمبوسه معمولا در یک سس بسیار تند و داغ فرو برده می گردد. اما اینکه چقدر تند باشد، بستگی به ذائقه شما دارد بنابراین براساس سلیقه خود سس تندی را برای سمبوسه خود تهیه کنید و در کنار غذا بخورید.
استفاده از انواغ خمیر برای تهیه سمبوسه
برای تهیه سمبوسه می توانید از خمیر فیلو هم بهره ببرید. البته تهیه خمیر سمبوسه هم کار آسانی است که فقط احتیاج به صرف وقت دارد. طرز تهیه خمیر یوفکای خانگی را هم می توانید با جزییات در کتاب کاله بخوانید.
منبع: کتاب کاله