سابسیژن چیست؛ آشنایی با کاربردها، عوارض جانبی و نحوه انجام این تکنیک
به گزارش طفره، در دنیای امروز بسیاری از افراد به منظور بهبود ظاهر و زیبایی پوست خود در پی انجام کارهای مختلفی چون استفاده از انواع ماسک برای درمان جای جوش و کرم های جوانساز و ضد چروک هستند. با این حال، از میان تمام تکنیک ها و راهکار هایی که با پیشرفت علم پزشکی ابداع شده اند، بعضی روش ها به علت داشتن نتایج موثرتر و بهتر توجه زیادی را به خود جلب نموده اند که سابسیژن هم یکی از آن ها است. اگر قصد انجام این روش درمانی کلینیکی را دارید و می خواهید بدانید که سابسیژن چیست و چه کاربردها، فواید و عوارضی دارد تا آخر این مطلب از خبرنگاران مگ با ما همراه باشید.
سابسیژن صورت چیست؟
سابسیژن (Subcision) یک روش درمانی و زیبایی موثر و نوین برای از بین بردن انواع جای جوش، اسکارهای تروما، چین وچروک ها و فرورفتگی های پوست است که بدون احتیاج به جراحی به وسیله پزشک متخصص انجام می گردد. در این روش، فرد درمانگر یک سوزن مخصوص را مستقیما به زیر پوست شما وارد می نماید و از آن برای شکستن رشته های فیبروبیوتیکی که بخش آسیب دیده را به بافت زیرین آن متصل نموده است استفاده می نمایند.
این فرآیند نه تنها به برداشتن و برطرف اسکار یا چین وچروک های شما یاری می نماید بلکه باعث تحریک فراوری کلا ژن در پوست هم می گردد. کلاژن نوعی پروتئین موجود در بافت پوست است که وجود آن توانایی پوست در بهبود و ترمیم خود را افزایش می دهد. اینکه شما به چند جلسه درمان سابسیژن احتیاج دارید کاملا به مشکل پوستی خودتان و تصمیم پزشک متخصص بستگی دارد؛ اما این روش معمولا 3 الی 6 بار با فاصله زمانی 4 هفته ای انجام می گردد.
انواع روش های سابسیژن پوست چیست؟
برخلاف تصور بسیاری از افراد عمل سابسیژن انواع مختلفی دارد و شما باید براساس بزرگی اسکار یا عمق چین وچروک های پوستی خود به سراغ انجام یکی از آن ها بروید. اگر می خواهید بدانید که روش های مختلف انجام عمل سابسیژن چیست به خواندن ادامه دهید.
سابسیژن عادی با سوزن نوکور
سابسیژن با سوزن نوکور در واقع اصلی ترین روش انجام این تکنیک به شمار می آید که در آن با استفاده از یک سوزن هایپودرمیک به نام سوزن نوکور (Nokor) چندین سوراخ روی پوست به وجود می آورند تا به وسیله آن ها بافت اسکار را از لایه زیرین آن جدا نمایند. سابسیژن به این روش برای درمان اسکارهای آکنه عمیق به شدت مفید است اما هم در زمان انجام و هم پس از آن با درد، تورم و خونریزی زیادی همراه خواهد بود. علاوه بر این، درمان جای به جای مانده از سوراخ هایی که روی پوست ایجاد شده اند ممکن است مدت زیادی طول بکشد.
سابسیژن با کانولا
در این روش به جای استفاده از سوزن تیز و برنده نوکور از سوزن کانولا (Cannula) که کمی نمایدتر و بلندتر است استفاده می گردد. سابسیژن با کانولا تنها به وسیله سوراخی که معمولا در کنار گوش یا خط ریش ایجاد می نمایند انجام می گردد. این تکنیک بیشتر برای نواحی بزرگتر و اسکارهای پراکنده مورد استفاده قرار می گیرد چرا که آسیب کمتری را به بافت مجاور ناحیه تحت درمان وارد می نماید. به طور کلی سابسیژن کانولا جدیدترین روش انجام این تکنیک به شمار می آید و به همین علت با درد، تورم و کبودی کمتری همراه است.
عمل سابسیژن چگونه انجام می گردد؟
سابسیژن یک روش درمانی و زیبایی سرپایی است؛ این یعنی شما پس از انجام آن در بیمارستان یا کلینیک بستری نمی شوید و می توانید به خانه بازگردید. پیش از آغاز هر کاری متخصص پوستتان مراحل انجام سابسیژن را به شما شرح می دهد و سپس به سراغ مراحل زیر می رود.
- در قدم اول ناحیه ای که قرار است مورد درمان قرار بگیرد به طور کامل از هر نوع آلودگی و مواد آرایشی اضافه ای پاک می گردد.
- یک بی حسی موضعی برای کمتر شدن درد سابسیژن به ناحیه تحت درمان زده می گردد.
- پزشک متخصص با استفاده از یک ماژیک نواحی مورد نظر خود را علامت می زند.
- در مرحله بعد درمانگرتان یک سوزن زیرپوستی مخصوص را در کنار ناحیه آسیب دیده قرار می دهد و آن را به صورت مورب وارد پوست می نماید. برای درمان جای زخم ها و چین وچروک های سطحی از سوزن های کوچکتر استفاده می گردد.
- این سوزن در لایه میانی پوست پیشروی می نماید و با حرکات دست پزشک از سمتی به سمت دیگر می رود. با این کار رشته های فیبروبیوتیکی بریده می شوند؛ به صورتیکه شما ممکن است با کمی دقت صدای آن را بشنوید.
- این فرآیند ممکن است از طرف دیگر ناحیه آسیب دیده پوست هم تکرار گردد.
- پس از خروج سوزن از پوست، پزشک متخصص ناحیه تحت درمان را کمی فشار می دهد تا از خونریزی شدید جلوگیری کند.
لیفت صورت چیست و چه فواید یا عوارضی دارد؟
آشنایی با مزایای سابسیژن اسکار آکنه
اگر از ما بپرسید که مهم ترین و اصلی ترین کاربرد سابسیژن چیست پاسخ ما به شما توانایی این روش در درمان اسکارهای عمیق ناشی از آکنه خواهد بود. اگر برای مدتی طولانی با آکنه های کیستیک و هورمونی دست وپنجه نرم نموده اید و حالا پس از درمان آن ها باز هم جای به جای مانده از جوش ها اذیتتان می نماید، پیشنهاد می کنیم که عمل سابسیژن را هم در نظر داشته باشید. البته به جز اسکار آکنه جای به جای مانده از هر نوع زخم دیگری را هم می توانید با این روش از بین ببرید.
آشنایی با کاربردها و مزایای سابسیژن بینی
همانطور که تا به اینجا فهمیدید سابسیژن یک روش درمانی و زیبایی برای از بین بردن چسبندگی بین بافت اسکار و لایه زیرین پوست است. پزشکان متخصص می توانند از این روش برای از بین بردن اسکارها، فرورفتگی ها و نواقصی که در اثر عمل ناموفق بینی روی پوست به وجود آمده اند استفاده نمایند. از آنجایی که ناحیه بینی و اطراف آن بسیار حساس است و نمی توان از هر روشی برای درمان مسائل پوست این قسمت از صورت استفاده کرد، سابسیژن می تواند به عنوان یک تکنیک درمانی قابل اطمینان برای شما مفید واقع گردد.
آشنایی با کاربرد سابسیژن برای برطرف سلولیت
سلولیت های پوستی از آن دسته از مسائلی هستند که بسیاری از افراد در طول زندگی خود با آن ها مواجهه می شوند. خبر خوب اما اینجا است که شما می توانید در کنار خرید ابزار مراقبت از پوست با استفاده از روش زیبایی سابسیژن سلولیت های نواحی مختلف بدن خود، از جمله ران پاها و پشت بازوها، را درمان کنید و مقدار گودی آن ها را تا حد زیادی کاهش دهید.
آشنایی با مزایای سابسیژن چین وچروک های پوستی
همانطور که می دانید یکی از دلایل اصلی به وجود آمدن چین وچروک ها و دیگر علائم پیری پوست مشکل کمبود کلاژن است که خوشبختانه روش زیبایی و درمان سابسیژن می تواند به برطرف آن یاری کند. این تکنیک برای از بین بردن چین وچروک های عمیق صورت مفید است و با تحریک پوست به فراوری کلاژن باعث افزایش قابلیت ارتجاعی و جوانسازی آن می گردد. البته گفتنی است که عمل سابسیژن برای کسانیکه سن بالایی دارند مناسب نخواهد بود چرا که توانایی بهبود و ترمیم پوست این دسته از افراد از به میزان ای نیست که بتواند پس از انجام این روش خیلی سریع و به راحتی خودش را درمان کند.
فواید و عوارض سابسیژن چیست؟
سابسیژن به عنوان یکی از تاثیرگذارترین روش های زیبایی حال حاضر دنیا با فواید و مزایای بسیار زیادی همراه است که در زیر بعضی از آن ها را به شما معرفی نموده ایم.
- کم تهاجمی و بدون احتیاج به جراجی: سابسیژن یک روش زیبایی ایمن و بدون احتیاج به جراحی است که به صورت سرپایی و با استفاده از یک سوزن در کلینیک ها انجام می گردد.
- دوران نقاحت کوتاه: عمل سابسیژن نسبت به بسیاری از روش های زیبایی و درمانی دیگر از دوران نقاحت کوتاه مدتی برخوردار است.
- تحریک پوست به فراوری کلاژن: همانطور که گفتیم سابسیژن علاوه بر یاری به از بین بردن اسکارها و چین وچروک ها می تواند فرآیند کلاژن سازی پوست را تحریک و قابلیت ارتجاعی آن را بهبود ببخشد.
- قابلیت ترکیب شدن با درمان های دیگر: روش زیبایی سابسیژن را می توان به طور موثر با سایر درمان های کلینیکی مانند میکرونیدلینگ و لیزردرمانی ترکیب کرد تا بتوانید در مدت زمان کوتاه تر نتایج بهتری را مشاهده کنید. نباید فراموش کنید که پیش از ترکیب سابسیژن با لیزردرمانی بهتر است با آشنا باشید.
- نتایج ماندگار: مهم ترین رجحان روش درمانی و زیبایی سابسیژن نسبت به درمان های دیگر ماندگاری بالای آن است که می تواند به صرف هزینه و وقت کمتر هم منجر گردد.
پس از انجام عمل سابسیژن شما ممکن است با عوارض جانبی زیر مواجهه شوید که بعضی از آن ها پس از پشت سر گذاشتن دوران نقاحت این روش زیبایی و درمانی به طور کلی برطرف خواهند شد.
- خونریزی: خونریزی در ناحیه درمان شده می تواند تا 48 ساعت پس از انجام سابسیژن ادامه پیدا کند. اگر با گذشت دو روز همچنان با این مشکل روبرو بودید حتما به پزشک خود مراجعه کنید.
- بی حسی موقت: بی حسی موقت در ناحیه درمان شده یکی از عوارض رایج سابسیژن است که با گذشت 2 الی 4 ماه برطرف می گردد.
- درد و التهاب: این دو مورد از واکنش های طبیعی بدن در برابر انجام روش های زیبایی و درمانی هستند؛ این علائم معمولا پس از گذشت چند روز کاملا از بین می روند.
- کبودی پوست: از آنجایی که در هنگام انجام عمل سابسیژن به صورت کنترل شده به بافت پوست آسیب می زنند، خونریزی زیرپوستی و کبودی از عوارض جانبی عادی آن به شمار می آید. این مشکل هم پس از گذشت 1 الی 2 هفته کاهش پیدا می نماید و برطرف می گردد.
- عفونت پوست: این عارضه که معمولا با درد، تورم، تب و خروج مایه زرد از ناحیه تحت درمان همراه است به هیچ وجه عادی نیست و باید بلافاصله پس از مشاهده علائم آن به پزشک متخصص مراجعه کنید.
- هایپرپیگمانتاسیون موقت: پس از انجام سابسیژن ممکن است با این مشکل روبرو شوید که پس از کمتر شدن التهاب تعیین می گردد اما به مرور زمان کاملا از بین می رود.
- آسیب به اعصاب یا رگ های خونی: این عارضه که احتمال پیش آمدنش بسیار کم است معمولا در اثر بی احتیاطی پزشک در هنگام درمان بیمارانی که انجام عمل سابسیژن برایشان سخت و پیچیده است رخ می دهد.
قابلیت ارتجاعی پوست چیست و چطور می توان از آن محافظت کرد؟
چه کسانی نمی توانند سابسیژن انجام دهند؟
درست است که تکنیک زیبایی و درمانی سابسیژن می تواند فواید و کاربردهای زیادی برای پوست داشته باشد، اما پزشکان استفاده از آن را به همه توصیه نمی نمایند. این روش برای افراد دارای شرایط زیر مناسب نیست:
- افرادی که دارای سابقه ابتلا به اختلالات پوستی اسکار هیپرتروفیک یا کلوئید هستند.
- کسانیکه اخیرا (در 12 ماه گذشته) از رتینوئید خوراکی استفاده نموده اند یا در حال گذراندن دوره مصرف آن هستند.
- افرادی که با مشکل انعقاد خون روبرو هستند و از داروهای رقیق نماینده خون مانند وافارین و آسپرین استفاده می نمایند.
- افراد مسن به علت کاهش توانایی پوستشان در فراوری کلاژن و ترمیم خود نباید به سراغ روش سابسیژن بروند.
- افرادی که روی پوست خود عفونت های باکتریایی یا ویروسی فعال دارند.
کلوئید پوستی چیست و چگونه درمان می گردد؟
سابسیژن صورت چقدر ماندگاری دارد؟
به طور کلی عمل سابسیژن به عنوان یک روش زیبایی و درمانی کلینیکلی با اثرگذاری طولانی مدتی همراه است و نتایج آن برای یک سری از مسائل پوستی مانند اسکار آکنه می تواند دائمی باشد. با این حال، نباید فراموش کنید که تاثیر این تکنیک زیبایی روی هر فردی فرق دارد و نمی توان گفت که امکان بازگشت مشکل پوستی شما به هیچ وجه وجود ندارد. انجام صحیح عمل سابسیژن به وسیله پزشک، توانایی پوست شما در ترمیم و بهبود خود، تغییرات هورمونی و عوامل محیطی می توانند مقدار ماندگاری این روش را تحت تاثیر قرار دهند. علاوه بر این، برخلاف تصور بسیاری از افراد نحوه مراقبت شما از پوستتان و انجام صحیح دستورات پزشک برای دستیابی به نتایج دائمی از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است.
نکات مهم آمادگی برای انجام سابسیژن چیست؟
اگر با پزشک متخصص خود صحبت نموده اید و قرار است به زودی برای انجام روش زیبایی سابسیژن به کلینیک او مراجعه کنید، پیشنهاد می کنیم که نکات زیر را حتما در نظر داشته باشید.
- پیش از هر کاری پزشکتان را در جریان شرایط جسمانی خود و همه داروها و مکمل هایی که استفاده می کنید قرار دهید.
- در صورت تجویز پزشک مصرف داروهای رقیق نماینده خون مانند آسپرین و وافارین را چند روز قبل از عمل سابسیژن خود قطع کنید.
- حداقل یک هفته پیش از روز انجام سابسیژن استعمال دخانیات و مصرف الکل را کنار بگذارید.
- حداقل یک هفته پیش از روز انجام سابسیژن از انجام لایه برداری های خشن در ناحیه مورد نظر خودداری کنید.
- در روز انجام سابسیژن چهره خود را به خوبی بشویید و بدون آرایش در کلینیک حاضر شوید.
عمل بوکال فت چیست؛ سیر تا پیاز فرم دهی صورت به روش مدرن
مراقبت های پس از انجام سابسیژن چیست؟
نباید فراموش کنید که شما پس از انجام این عمل باید بدانید برترین روش مراقبت از پوست خود و ناحیه درمان شده با سابسیژن چیست تا از بهبودی کامل آن اطمینان حاصل کنید. رعایت و انجام نکات زیر می تواند برای شما مفید واقع گردد.
- در روز اول پس از عمل سابسیژن در هر ساعت یک کمپرس یخ را به مدت 10 الی 15 دقیقه روی ناحیه درمان شده قرار دهید تا التهاب، کبودی و تورم آن کاهش پیدا کند.
- ناحیه درمان شده را دائما با یک پد پاک نماینده ملایم و آب ولرم تمیز کنید.
- حداقل تا 48 ساعت پس از انجام سابسیژن از انجام فعالیت های ورزشی سنگین خودداری کنید.
- برای جلوگیری از عفونت و تحریک ناحیه درمان شده از لمس، مالش و خاراندن آن خودداری کنید.
- پس از انجام سابسیژن مهم ترین نکته ای که باید رعایت کنید استفاده از یک ضد آفتاب دارای SPF بالای 30 است تا از هایپرپیگمنتاسیون و آسیب تماشا پوست جلوگیری گردد.
- حداقل تا 48 ساعت پس از انجام سابسیژن از مصرف لوازم آرایشی پرهیز کنید.
- برای کاهش تورم ناحیه سابسیژن شده حتما با سر بالا روی بالشت خود بخوابید.
- داروها و آنتی بیوتیک های تجویز شده به وسیله پزشک خود را به صورت مرتب بهره ببرید.
برترین ضد آفتاب از نظر متخصصان پوست چه ویژگی های دارد؟
سخن پایانی
همانطور که با خواندن این مطلب متوجه شدید سابسیژن یک روش زیبایی موثر است که می تواند برای برطرف بسیاری از مسائل پوستی مختلف مفید واقع گردد. این تکنیک نوین با از بین بردن بافت اسکار و تحریک فرآیند کلاژن سازی می تواند پوست شما را تا حد زیادی بهبود ببخشد و بی نقص کند. تنها نکته ای که باید به یاد داشته باشید این است که پیش از انجام هر کاری درباره آن با یک پزشک متخصص حرفه ای و باتجربه مشورت کنید.
این مطلب فقط جنبه آموزش و اطلاع رسانی دارد. پیش از استفاده از توصیه های این مطلب حتما با یک متخصص مشورت کنید. برای اطلاعات بیشتر بیانیه برطرف مسؤولیت خبرنگاران مگ را بخوانید.
منبع: Healthline ,DermNet
منبع: دیجیکالا مگ