خبرنگاران 133 هکتار از اراضی حریم رودخانه های کردستان تصرف شده است

به گزارش طفره، سننج - خبرنگاران - معاون حفاظت و بهره برداری شرکت آب منطقه ای کردستان گفت: براساس آخرین آمار، حدود 133 هکتار از اراضی متصرفی حریم و بستر رودخانه های استان شناسایی شده است.

خبرنگاران 133 هکتار از اراضی حریم رودخانه های کردستان تصرف شده است

عرفان مومن پور روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار خبرنگاران گفت: سال جاری در راستای حفاظت از بستر رودخانه های استان تشکیل شده که در نتیجه ان 28 هکتار از حریم و بستر متصرفی رودخانه های استان در قالب 133 پرونده آزادسازی شد.

وی یادآور شد: سیاست این شرکت در مورد تصرفات حریم و بستر رودخانه ها، اعاده آنها به حالت طبیعی بوده و اولویت ما در این خصوص، اخطار به متصرف و برطرف تصرف به صورت توافقی است.

معاون حفاظت و بهره برداری شرکت آب منطقه ای کردستان با بیان اینکه در صورت امتناع متصرف از اعاده به وضع سابق حریم و بستر رودخانه، موضوع به مراجع قضایی ارجاع خواهد شد، اضافه کرد: پس از اعاده حریم و بستر رودخانه به حالت طبیعی، سیاست این شرکت، اجاره بستر رودخانه ها برای انجام فعالیت های سازگار با بستر آن است.

مومن پور تاکید نمود: اجاره بستر نه با هدف کسب درآمد، بلکه به منظور مدیریت و نظارت بر فعالیت های اجرا شده در حریم و بستر رودخانه ها و به حداقل رساندن خسارت های ناشی از سیل است.

کردستان، استانی کوهستانی و اقلیم آن متاثر از توده های هوای گرم و مرطوب مدیترانه ای است که موجب بارندگی هایی در بهار و ریزش برف در زمستان ها می گردد.

میزان بارندگی سالانه در شرایط عادی اقلیمی معادل 455 میلی متر و بیشترین میزان بارندگی سالیانه مربوط به شهرهای مریوان و بانه با حدود 800 میلی متر و کمترین میزان بارندگی در شرق استان حدود 400 میلی متر و در قسمت مرکزی یعنی سنندج نزدیک به 500 میلی متر است.

از حوضه های آبریز اصلی استان کردستان می توان به خلیج فارس و دریای عمان، دریای خزر و دریاچه ارومیه و حوضه های آبریز نیز به سفیدرود شامل رودخانه های تلوار و قزل اوزن، مرزی غرب شامل رودخانه های سیروان و زاب کوچک، کرخه شامل رودخانه رازآور و دریاچه ارومیه شامل رودخانه های زرینه و سیمینه اشاره نمود.

تعداد دشت های استان 9 مورد بوده که پنج دشت آن در نیمه شرقی، 2 دشت در غرب و 2 مورد دیگر در جنوب استان واقع شده است و دشت های قروه، دهگلان و چهاردولی در شرق استان جزو دشت های ممنوعه محسوب می گردد.

18 سد در کردستان وجود دارد که از این تعداد مدیریت 12 سد در اختیار استان است و چهار سد قشلاق، سنگ سیاه، عباس آباد بانه و سد زریوار به بهره برداری رسیده است.

منبع: ایرنا
انتشار: 26 بهمن 1399 بروزرسانی: 26 بهمن 1399 گردآورنده: tafreh.ir شناسه مطلب: 12588

به "خبرنگاران 133 هکتار از اراضی حریم رودخانه های کردستان تصرف شده است" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "خبرنگاران 133 هکتار از اراضی حریم رودخانه های کردستان تصرف شده است"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید