ابراز تاسف فرانسه نسبت به خروج آمریکا از پیمان پاریس
به گزارش طفره، فرانسه، روز سه شنبه نسبت به تصمیم آمریکا برای خروج رسمی از توافق آب و هوایی پاریس ابراز تاسف کرد؛ مایک پومپئو وزیر امور خارجه آمریکا روز دوشنبه گفت که اعلامیه رسمی درباره فرایند خروج آمریکا از پیمان آب و هوایی پاریس را به سازمان ملل متحد فرستاده است.
توافق پاریس(Accord de Paris) که با نام پیمان پاریس نیز شناخته می شود، ذیل چارچوب پیمان نامه سازمان ملل در تغییر اقلیم (UNFCCC) در رابطه با کاستن از انتشار گازهای گلخانه ای، سازگاری و امور مالی است که از سال 2020 میلادی شروع خواهد شد.
متن توافق از سوی کنندگان 197 کشور در کنفرانس تغییر اقلیم 2015 سازمان ملل متحد در پاریس مذاکره و با اجماع در 12 دسامبر 2015 تصویب شد. این توافق در 22 آوریل 2016 (روز زمین) در مراسمی در نیویورک برای امضا معرفی شد و در سال 2017میلادی، 195 عضو پیمان سازمان ملل در تغییر اقلیم این پیمان را امضا و 147 کشور آن را به تصویب مجلس خود رساندند.
آمریکا در سال 2017 به سازمان ملل اعلام کرده بود که در سال 2019 به طور رسمی از این پیمان بین المللی خارج می شود اما تا آن زمان در جلسات شرکت خواهد کرد.
به گزارش روز سه شنبه روزنامه لوفیگارو از خبرگزاری فرانسه، امانوئل مکرون رئیس جمهوری فرانسه در جریان دومین روز از سفر خود به شانگهای با ابراز تاسف از اقدام واشنگتن گفت: این (اعلام واشنگتن مبنی بر خروج از توافق پاریس) یک فرایند رویه ای بود که انتظار آن می رفت.
مکرون از روز دوشنبه به چین سفر کرده است. انتظار می رود در این سفر حدود 40 توفق نامه بین پکن و فرانسه در زمینه های مختلف اعم از آب و هوایی و تنوع زیستی امضا شود.
او که به منظور تقویت روابط پاریس و پکن و به منظور شرکت در نمایشگاه بین المللی واردان چین به دعوت رئیس جمهوری این کشور به شانگهای رفته تاکید کرد: خروج آمریکا از توافق پاریس، همکاری فرانسه و چین در مورد آب و هوا و تنوع زیستی را حتی ضروری تر هم می کند.
ایالات متحده تنها کشوری است که از این متن امضا شده توسط 197 کشور ، حتی کره شمالی ، امتناع می ورزد.
به دنبال اعلام خروج ترامپ از توافق پاریس در سال 2017، پیونگ یانگ در بیانیه ای اعلام نمود: اقدام واشنگتن برای خروج از توافق پاریس نشان دهنده نهایت خودخواهی و خلاء اخلاقی است. آمریکا فقط به دنبال منافع خود است حتی به قیمت نابودی سیاره زمین.
مبارزه با گرم شدن کره زمین باید یکی از موضوع های گفت و گوی امانوئل مکرون و همتای چینی اش شی جین پینگ در روز چهارشنبه در پکن باشد. به همین مناسبت، این دو رئیس دولت باید متن مشترکی را درباره آب و هوا و تنوع زیستی امضا کنند که طبق پاراگرافی از آن طبق گفته الیزه، برگشت ناپذیری توافق پاریس را تایید می کند.
فرانسه و چین در حاشیه اجلاس اجلاس گروه 20(جی 20) در بوئنوس آیرس در نوامبر سال 2018 تصمیم گرفتند در این زمینه(آب و هوایی) با یکدیگر یه عنوان یکی از اولویت های دیپلماتیک اعلام شده در پاریس همکاری کنند.
فرانسه قرار است در ماه ژوئن سال 2020 ، پیش از کنفرانس تنوع زیستی (COP15) در پکن در اکتبر سال 2020 ، کنگره جهانی اتحادیه بین المللی حفاظت از محیط زیست (IUCN) را در مارسی برگزار کند.
روزنامه واشنگتن پست روز دوشنبه اطلاع داد که دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا درصدد خروج رسمی از توافق آب و هوایی پاریس در پاییز سال آینده است.
این روزنامه آورده است که دولت ترامپ روز دوشنبه به جامعه بین الملل اطلاع داد که قصد دارد پاییز آینده به صورت رسمی از توافق آب و هوایی پاریس خارج شود. اقدامی که موجب می شود دومین انتشار دهنده گازهای گلخانه ای در جهان از تلاش جهانی برای مقابله با تغییرات آب و هوایی دست بکشد.
ترامپ از مدت ها پیش از توافقنامه سال 2015 انتقاد می کند و اصرار دارد که آمریکا باید هرچه سریعتر از آن خارج شود.
به گزارش ایرنا پیش از این نیز ترامپ توافق آب و هوایی پاریس را یک فاجعه کامل برای آمریکا توصیف کرد و گفته بود که این توافق ثروت هنگفتی از آمریکا را به کشورهای خارجی مسئول بیشترین آلودگی جهان انتقال داده است.
سطح بودجه آب و هوایی به طور آشکار در توافق پاریس مشخص نشده است. اما در کنار این توافق، کشورهای توسعه یافته می بایست تا سال 2020، مبلغ 100 میلیارد دلار به کشورهایی که توسعه نیافته اند کمک کنند تا آنها بتوانند خودشان را با تکنولوژی ها و تغییرات صنعتی لازم سازگار کنند که این کمک ها ترکیبی از کمک های دولتی و عمومی است.، ایرنا
بیشتر بخوانید:
ماجرای توافقنامه زیست محیطی پاریس به کجا رسید؟
منبع: ایران آنلاین