6 سوال مهم که در صورت ابتلا به سرطان سینه باید از پزشک خود بپرسید

به گزارش طفره، به عنوان یک بیمار هرچه مطلع تر باشید، می توانید به طور فعال تر و با اطمینان بیشتری از خود مراقبت نموده و روند درمان را کامل کنید.

6 سوال مهم که در صورت ابتلا به سرطان سینه باید از پزشک خود بپرسید

در صورت ابتلا به سرطان سینه، ممکن است سؤالات زیادی در فکر خود داشته باشید. پرسیدن این سؤالات از پزشک می تواند به شما در درک بهتر بیماری و پیشبرد روند درمان یاری کند.

مهم ترین سؤالاتی که می بایست از پزشک خود بپرسید، عبارتند از:

1. دچار چه نوع سرطان سینه ای هستید؟

همه سرطان های سینه یکسان نیستند. پزشکان آن ها را به روش های مختلف طبقه بندی می نمایند؛ مثلاً اینکه: منشأ سلول های سرطانی در بدن کجاست. تشخیص منشأ سلول های سرطانی، یک عامل کلیدی در توسعه یا عدم توسعه سرطان است و به معین نوع درمان مناسب یاری می نماید.

کارسینوم مجرای نفوذی/تهاجمی (IDC): حدود 80 درصد سرطان های سینه از مجاری شیر شروع می شوند و سپس در بافت چربی پستان رشد می نمایند. سلول های سرطانی از این نقطه بیشتر می توانند به سایر قسمت های بدن انتشار پیدا نمایند.

کارسینوم لوبولار مهاجم (ILC): 10 درصد دیگر از سرطان های سینه از غدد یا لوبول های تولیدنماینده شیر شروع می شوند و قادر به توسعه هستند. سرطان های نادر پستان ممکن است نوک پستان، بافت همبند سینه یا پوشش رگ های خونی یا رگ های لنفاوی را درگیر نمایند.

کارسینوم مجرای درجا (DCIS): بعضی دیگر از سرطان های سینه غیرتهاجمی هستند؛ به این معنی که در مجاری شیری وجود دارند و توسعه نیافته اند. این شرایط، کارسینوم مجرای درجا (DCIS) نامیده می گردد که گاهی به عنوان سرطان پستان مرحله صفر شناخته می گردد.

2. اندازه تومور چقدر است؟

اندازه تومور یکی دیگر از عوامل مهم در دوره درمان است. پزشک از اندازه تومور برای مرحله بندی یا طبقه بندی بیشتر سرطان استفاده می نماید. برای معین ابعاد تقریبی تومور، پزشکان معاینه فیزیکی و تعدادی آزمایش انجام می دهند که ممکن است شامل: ماموگرافی، سونوگرافی سینه و ام آر آی سینه باشد.

3. سرطان در چه مرحله ای است؟

مرحله یا استِیج (Stage) سرطان در واقع عددی است که به وسیله پزشک، بر اساس نتایج آزمایش ها به سرطان اختصاص داده می گردد و یکی از مبنا های تصمیم گیری برای انتخاب روش مناسب درمان است. علاوه بر انتخاب روش درمان، مرحله بندی در موارد دیگری از جمله ارزیابی اندازه پاسخ دهی به درمان و بعلاوه مقاصد تحقیقاتی استفاده می گردد. با مرحله بندی یا استیجینگ سرطان، پزشک متوجه می گردد که بیماری تا چه حدی پیشرفت نموده است.

4. آیا سرطان به غدد لنفاوی هم سرایت نموده است؟

یکی از مهم ترین عوامل پیش بینی نماینده شدت سرطان سینه این است که آیا به غدد لنفاوی شما سرایت نموده است یا خیر. این اندام های لوبیایی شکل که در زیر بغل و سایر نقاط بدن شما قرار دارند، یک عنصر حیاتی برای سیستم ایمنی بدن هستند. آن ها به عنوان فیلتری برای مایعی که در سلول ها و بافت های شما جریان دارد عمل می نمایند.

درگیری غدد لنفاوی ممکن است برنامه درمانی را به کل تغییر دهد. زمانی که سلول های سرطان سینه به غدد لنفاوی سرایت نمایند، گزینه های درمان تهاجمی تر می شوند. شیمی درمانی یک نمونه درمان تهاجمی است.

5. درجه سرطان چند است؟

درجه یا گِرِید (Grade) سرطان به سرعت رشد تومور گفته می گردد و با اعداد 1 تا 3 تعیین می گردد؛ برای درجه بندی سرطان، از سلول های تومور نمونه برداری می گردد و زیر میکروسکوپ مورد آنالیز قرار می گیرد. سرعت رشد تومور با درجه 1 یا درجه پایین، تنها کمی بیشتر از سلول های طبیعی است.

تومور با درجه 2 یا درجه میانه با سرعت بیشتری رشد نموده، و تومور با درجه 3 یا درجه بالا با سرعت بسیار زیادی رشد می نماید. هرچه درجه تومور بالاتر باشد، احتمال اینکه به شیمی درمانی احتیاج باشد بیشتر است.

درجه سرطان و مرحله سرطان با هم متفاوتند. هر دو نشانگر شدت و پیشرفت سرطان هستند، اما معیار های متفاوتی دارند. مرحله بندی با اندازه تومور، محل و توزیع سلول های سرطانی در بدن سروکار دارد. درجه بندی بر اساس نحوه ظاهر شدن سلول های سرطانی در زیر میکروسکوپ است. سلول هایی که ظاهر غیرطبیعی دارند، به احتمال زیاد به سرعت رشد و توسعه می یابند.

6. آیا به جراحی احتیاج است؟

این یک سوال مهم است، اما پاسخ به آن به خصوص در شروع بیماری، ممکن است خیلی قطعی نباشد. انجمن سرطان آمریکا گزارش می دهد که بیشتر افرادی که سرطان سینه دارند، جراحی را انجام می دهند. در بعضی موارد، انجام عمل و نوع جراحی به عواملی مانند: مرحله سرطان، اندازه تومور، محل تومور، اندازه سینه، ترجیح شخصی شما و نتایج آزمایش ژنتیک بستگی دارد. همه سرطان های سینه را نمی توان در ابتدا با جراحی برداشت. اما برای سرطان های سینه که قابل عمل هستند، دو نوع عمل جراحی وجود دارد:

لامپکتومی: جراحی حفظ پستان که اغلب با پرتودرمانی همراه است.

ماستکتومی: برداشتن بیشتر یا تمام بافت پستان (گاهی اوقات از جمله غدد لنفاوی مجاور).

منبع: فرارو
انتشار: 5 شهریور 1402 بروزرسانی: 5 شهریور 1402 گردآورنده: tafreh.ir شناسه مطلب: 26377

به "6 سوال مهم که در صورت ابتلا به سرطان سینه باید از پزشک خود بپرسید" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "6 سوال مهم که در صورت ابتلا به سرطان سینه باید از پزشک خود بپرسید"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید