کشف نشانه های دیگری از حیات در سیاره زهره

به گزارش طفره، آیا این روز ها تمام توجهات معطوف به سیاره ناهید است؟ کشف شاخص زیستی فسفین در جو بالایی ناهید در ماه گذشته توجه زیادی را به خود جلب کرد. البته هنوز محققان از کشف فسفین اطمینان کسب ننموده اند و پژوهش در این زمینه ادامه دارد. اکنون گروهی از محققان ادعا کردند که در جو سیاره ناهید آمینواسید گلیسین را کشف نموده اند.

کشف نشانه های دیگری از حیات در سیاره زهره

به گزارش خبرنگاران، مقاله ای که این اکتشاف را اعلام نموده دارای این عنوان است کشف ساده ترین آمینواسید گلیسین در جو ناهید. نویسنده اصلی دکتر آریجیت مانا دانشمند پژوهشگر در بخش فیزیک دانشگاه میدناپور در غرب بنگال هند است. این پژوهش در یک مقاله پیش چاپ در وبسایت arxiv.org منتشر شده است. به این معنی که هنوز آنالیز نشده و در ژورنالی چاپ نشده است.

پانصد نوع آمینواسید شناخته شده وجود دارد، اما تنها 20 آمینواسید در کد ژنتیکی وجود دارد؛ گلیسین ساده ترین آن ها است. اگرچه گلیسین و دیگر آمینواسید ها از علایم وجود حیات نمی باشند، اما بعضی از عناصر سازنده حیات را ایجاد می نمایند. در واقع، عناصر پروتیین را می سازند. آن ها همچنین اولین مولکول های آلی بودند که روی زمین ظاهر شدند. گلیسین برای رشد پروتیین ها و سایر ترکیبات زیستی اهمیت دارد. محققان به منظور شناسایی گلیسین در جو ناهید از آرایه میلی متری عظیم آتاکاما (آلما) به همراه طیف سنجی استفاده کردند. آن ها این آمینواسید را در عرض های میانی، نزدیک خط استوای این سیاره پیدا کردند. این ناحیه مکانی بود که سیگنال های علایم گلیسین قوی تر بود.

نویسنده در مقاله خود نوشته: کشف این آمینواسید در جو ناهید می تواند کلید درک مکانیسم های تشکیل مولکول های پروبیوتیک، در اتمسفر سیاره ناهید باشد. جو بالایی ناهید ممکن است تقریباً همان روش بیولوژیکی را تجربه کند که میلیارد ها سال پیش زمین تجربه نموده است. این دو جمله تأثیر فوق العاده ای دارند. آیا ممکن است نوعی فرآیند های زیستی در ابر های ناهید در جریان باشند؟ ممکن است این فرایند یکی از کلید های درک این مکانیسم باشد و یا احتمالا از همان فرایندی پیروی کند که در زمین اتفاق افتاده است. این چه مفهومی دارد؟

ابتدا فسفین، سپس گلیسین

در اواسط سپتامبر 2020 گروهی از محققان گزارش دادند که در جو بالایی ناهید، فسفین را کشف کردند (گریوز و همکاران، 2020). فسفین بر روی زمین وجود دارد و می تواند یک نشانگر زیستی باشد. همچنین می تواند به طور شیمیایی ایجاد گردد، اما برای درست شدنش به مقدار زیادی انرژی احتیاج است. این آمینواسید قبلا در سیاره زحل و مشتری کشف شده است، جایی که انرژی زیادی برای فراوری آن وجود دارد؛ اما ناهید انرژی لازم برای ایجاد آن را ندارد.

آن گروه از محققان که فسفین را کشف کردند نسبت به یافته های خود محتاط بودند. آن ها در مقاله خود، تقریباً با منابع تحقیقات دانشمندان دیگر برای ارائه دلیل حضور فسفین بدون استناد به حیات، دفاع کردند. اکنون اخترشناسان به روش هایی روی آوردند تا بتوانند بدون توجیهی برای حیات وجود فسفین را ثابت نمایند.

سپس دو هفته بعد گروه دیگری از دانشمندان این کار را انجام دادند. آن ها در مقاله خود، به نام چشم انداز فرضیه، گفتند که آتش فشان ها می توانند فسفر را تشکیل دهند. ما فرض می کنیم که مقادیر کم فسفید های تشکیل شده در گوشته به وسیله فرآیند های آتش فشانی به سطح ناهید منتقل می شوند؛ و به دنبال آن به اتمسفری منتقل می شوند که در آن می توانند با آب یا اسیدسولفوریک به منظور تشکیل فسفین، ترکیب شوند.

کشف فسفین پیش زمینه ای برای این کشف آخر فراهم می نماید. هر دو کشف بخشی از سؤالات عظیم تر در خصوص سیاره ناهید هستند: اینکه در سیاره ناهید حیات و یا پتانسیل حیات وجود دارد؟ یا این مواد شیمیایی ارتباطی با حیات ندارند؟ بتازگی محققان منطقه ای در اتمسفر ناهید شناسایی نموده اند که شاید بتواند میزبان حیات باشد. این مسئله مقدمه ای عجیب وغریب و غیرمعمول از دید ما خواهد بود.

ناهید در بیشتر موارد میزبان خوبی برای حیات نیست. اتمسفر این سیاره اسیدی است، دما آن قدر بالاست که فضاپیما را ذوب می نماید و فشار جو آن له نماینده است؛ اما در ابر ها در ارتفاع بین 40 تا 60 کیلومتری بالاتر از سطح، دما آن چنان مرگ آور نیست. در این ارتفاع، محدودۀ دما از منفی یک درجه سانتی گراد تا 93 درجه سانتی گراد می باشد.

این بسیار بحث برانگیز است، اما بعضی از دانشمندان فکر می نمایند نوعی حیات ساده در آنجا می تواند زنده بماند، فراوریمثل دائمی نماید بدون آنکه حتی سطح سیاره را لمس کند. فسفین به راحتی تجزیه می گردد، بنابراین باید به طور متوالی فراوری گردد تا بتواند تشخیص داده گردد. حیات در آن ارتفاع می تواند منبع فسفین باشد.

به تازگی در عرض های میانی سیارۀ ناهید طیف های گلیسین مشاهده شد. این کشف جدید گلیسین تنها بر رمز و راز و شک و تردید می افزاید. محققان در مقاله خود پیشنهاد کردند سلول های هادلی می توانند مسئول تأمین مکانی برای زندگی باشند. جریان هادلی در عرض های جغرافیایی میانی می تواند بیشترین ثبات را به منظور شرایط پشتیبانی از حیات فراهم کند با زمان-های گردش 70 تا 90 روز که برای فراوریمثل میکروبی (همانند زمین) کافی است.

همچنین کشف ِ گلیسین با کشف فسفین در این سیاره مطابقت دارد. توزیع گلیسین وابسته به عرض جغرافیایی به طور کلی با محدوده کشف فسفینی که اخیراً کشف شده و با مرز بالاتر سلول هادلی مطرح شده، مطابقت دارد. جایی که گاز بین عرض های جغرافیایی بالاتر و پایین تر گردش می نماید.

منبع: فرارو
انتشار: 29 آبان 1399 بروزرسانی: 29 آبان 1399 گردآورنده: tafreh.ir شناسه مطلب: 11026

به "کشف نشانه های دیگری از حیات در سیاره زهره" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "کشف نشانه های دیگری از حیات در سیاره زهره"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید