مواد مغذی موجود در هویج

به گزارش طفره، هویج از انواع سبزیجات ریشه ای بوده که معمولاً به رنگ نارنجی است. با این حال، بعضی از گونه های آن به رنگ بنفش، قرمز، سفید و زرد می باشند. این سبزی فوائد زیادی در سلامت دارد. این مقاله اطلاعاتی را در مورد فوائد سلامتی

مواد مغذی موجود در هویج

مترجم: رزیتا ملکی زاده

منبع:راسخون

هویج از انواع سبزیجات ریشه ای بوده که معمولاً به رنگ نارنجی است. با این حال، بعضی از گونه های آن به رنگ بنفش، قرمز، سفید و زرد می باشند. این سبزی فوائد زیادی در سلامت دارد. این مقاله اطلاعاتی را در مورد فوائد سلامتی بخش و ارزش غذایی این سبزی فراهم ساخته است.

هویج سبزی مهمی است که در میان یونانیان و رومیان باستان از محبوب خاصی برخوردار بود. اروپا و سایر نقاط دنیا، در طول قرون وسطی طعم این سبزی را چشیده اند. هویج به اسم معدنی از مواد مغذی در نظر گرفته می گردد. به گفته بعضی از محققان، اندازه کاروتن موجود در یک عدد هویج، بیشتر از هر میوه یا سبزی دیگری است. مصرف یک عدد هویج در روز، نه تنها به بهبود بینایی شما یاری می کند، بلکه باعث کاهش خطر ابتلا به سرطان هم می گردد. در این بخش بعضی از فوائد مهم این سبزی آورده شده است.

فوائد سلامتی بخش هویج

هویج حاوی سطح بالایی از بتاکاروتن (که عامل رنگ نارنجی آن است) بوده که به وسیله بدن ما به ویتامین A تبدیل می گردد. این بتاکاروتن آنتی اکسیدان بسیار عالی است که به مبارزه با بیماری هایی مانند سرطان، به خصوص سرطان ریه یاری می کند. بعلاوه از فرد در برابر سکته مغزی و بیماری های قلبی محافظت می کند.

علاوه بر این، هویج بعلاوه منبع خوبی از ویتامین C، ویتامین B6، تیامین، مهمیم، ویتامین K، ویتامین D، ویتامین E و اسید فولیک می باشد.

این سبزی بعلاوه به علت دارا بودن سطح بالایی از پکتات کلسیم، به کاهش کلسترول یاری می کند. از اینرو، در صورتی که دارای کلسترول بالایی می باشید، آنگاه هر روز صبح به اسم صبحانه هویج را به طور کامل و یا آب آن را مصرف نمایید. این کار حتماً به کاهش این سطح یاری خواهد نمود.

هویج بعلاوه کبد را سم زدایی نموده، در نتیجه از زهرآگینی خون جلوگیری نموده، که به نوبه خود ممکن است به جلوگیری از آکنه یاری کند.

این سبزی مانع کم خونی شده به این علت که مولکولهای این سبزی تقریباً شبیه به مولکولهای هموگلوبین انسان می باشند. بنابراین، به منظور فراوری خون در بدن انسان مفید می باشند.

هویج بعلاوه منبعی از بعضی مهمترین مواد مغذی مورد احتیاج بدن ما همانند مهمیم، منگنز، گوگرد، آهن، مس و فسفر می باشد.

آب آن دارای خواص ادرار آوری است. و به جلوگیری از بروز کرمک یا انگل های نخی (threadworms) در بچه ها یاری می کند. بعلاوه به دفع آب مازاد از بدن خصوصاً از بدن زن در طول چرخه قاعدگی و یا به هنگام بارداری یاری می کند. این کار احتباس آب در بدن را کاهش می دهد. بعلاوه گرفتگی یا دردهای قاعدگی در زنان را کاهش می دهد.

زنان در سه ماهه سوم بارداری، و مادران شیرده با نوشیدن آب هویج به صورت روزانه از خواص آن بهره خواهند برد، به این علت که خطر ابتلا نوزاد به یرقان را کاهش می دهد. بعلاوه کیفیت شیر مادر را بهبود می بخشد.

مصرف منظم این سبزی سیستم ایمنی بدن را تقویت می سازد. بعلاوه به افزایش فراوری، و بعلاوه عملکرد سلول های سفید خون در بدن ما یاری خواهد نمود.

بعلاوه ممکن است برای کسانی که دچار چاقی، بی خوابی، بیماری آلزایمر، درد در هنگام ادرار، و بعلاوه عفونت لثه می باشند، می تواند مفید باشد.

محتوای کلسیم، فسفر و مهمیم برای استخوان ها، و بعلاوه اعصاب مفید است. گوگرد هم در این سبزی وجود دارد. هویج منبع اصلی انسولین بوده که کربوهیدرات را به انرژی تبدیل می کند. ویتامین E عضلات بدن ما را پرورش می دهد.

مصرف آب بدست آمده از هویج و اسفناج به صورت روزانه، به برطرف یبوست یاری خواهد نمود.

بعلاوه می توان با یاری هویج یا آب آن از مخاط موجود در بینی، گلو و گوش که باعث احتقان و گرفتگی این اندام می گردد، جلوگیری کرد.

این سبزی کوچک دارای فوائد بسیاری در سلامت بوده، با این حال، سرشار از قند می باشد. از اینرو، اگر مبتلا به بیماری دیابت می باشید، بهتر است که تنها نیمی از یک هویج و نه کل آن را در روز میل کنید.

مواد مغذی

محتوا (در 100 گرم هویج)

کلسیم

33 میلی گرم

آهن

30ر0 میلی گرم

مهمیم

12 میلی گرم

پتاسیم

320 میلی گرم

سدیم

69 میلی گرم

فسفر

35 میلی گرم

آب

29ر88 گرم

فیبر

8ر2 گرم

کربوهیدرات

58ر9 گرم

قند

74ر4 گرم

کالری

51

پروتئین

93ر0 گرم

تیامین

07ر0 میلی گرم

ویتامین B6

2ر0 میلی گرم

بتاکاروتن

8286 میکروگرم

ویتامین C

6 میلی گرم

روی

25ر0 میلی گرم

فولات

20 میکروگرم

ویتامین K

3ر13 میکروگرم

ویتامین a

20510 واحد بین الملل

جدول بالا اطلاعاتی در مورد مقدار کالری، پروتئین، ویتامین و سایر مواد مغذی مفید این سبزی را نشان می دهد. بنابراین، وارد نمودن هویج به رژیم غذایی خود می تواند مفید فایده باشد.

سلب مسئولیت: اطلاعات ارائه شده در این مقاله صرفاً جنبه آموزشی داشته و به هیچ وجه قصد جایگزینی توصیه های کارشناس و متخصص در این امر را ندارد.

منبع: راسخون
انتشار: 29 مهر 1400 بروزرسانی: 29 مهر 1400 گردآورنده: tafreh.ir شناسه مطلب: 16404

به "مواد مغذی موجود در هویج" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "مواد مغذی موجود در هویج"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید