درخواست آلمان برای لغو تحریم ها علیه روسیه در شورای اروپایی
به گزارش طفره، وزیر امور خارجه آلمان با توجه به اینکه بعد از بحران اوکراین حق رای روسیه در مجمع پارلمانی شورای اروپایی لغو شده است خواهان لغو این تحریم علیه مسکو و بازگشت کامل روسیه به شورای اروپایی شد.
با تور آلمان از دیدنی ترین کشور اروپایی بازدید کنید.
به گزارش گروه بین الملل خبرنگاران به نقل از نشریه دی سایت آلمان، هایکو ماس، وزیر امور خارجه آلمان در آستانه دیدار وزرای شورای اروپایی در هلسینکی از باقی ماندن روسیه در این تشکل حمایت نموده و گفت: روسیه به شورای اروپایی تعلق دارد با همه قوانین و ضوابط و وظایفی که در آن است. من امیدوارم که ما در دیدار وزرا در اینجا یک گام مهمی را در این راستا برداریم.
هایکو ماس، به مناسبت هفتادمین سالگرد تشکیل شورای اروپایی به پایتخت فنلاند سفر نموده است. در آنجا وی با همتای روسی خود سرگئی لاوروف دیدار و مصاحبه خواهد نمود. مناقشاات درباره عضویت روسیه در شورای اروپایی حدود پنج سال است که ادامه دارد.
در واکنش به الحاق شبه جزیره کریمه به روسیه مجمع پارلمانی شورای اروپایی (PACE) در سال 2014 از جمله حق رای دادن را از روسیه سلب کرد.
دولت روسیه از آن موقع دیگر هیچ نماینده ای را به این مجمع نفرستاده و از سال 2017 هم هیچ گونه هزینه عضویتی به شورای اروپایی پرداخت ننموده است.
آلمان حالا دراین راستا کوشش می نماید که روسیه دوباره همه حقوق در این شورا را دریافت نموده و البته هم زمان می خواهد یک سیستم قطعنامه جدید برای نقض قوانین شورای اروپایی را ایجاد کند. ظاهرا این گونه اقدامات آلمان موفقیت به همراه داشته است و احتمال توافقاتی در این باره در هلسینکی وجود دارد. نماینده روسیه در شورای اروپایی با توجه به تحولات اخیر از دستیابی به توافقی در این راستا خبر می دهد.
البته این مسئله مخالفانی هم دارد. پاول کلیمکین، وزیر امور خارجه اوکراین مشارکت در این دیدار را برای اولین بار در عرض چهار سال گذشته رد نموده است. اوکراین به دلیل اختلافات با روسیه شدیدا مخالف این است که روسیه مجددا به عنوان عضو کامل این شورا با تمام حقوق آن به رسمیت شناخته گردد.
وی در صفحه فیس بوک خود نوشته است که به این ترتیب توافق صلح مینسک برای جنگ در شرق اوکراین نابود می گردد و همه کشورهایی که از بازگشت روسیه به شورای اروپایی حمایت می نمایند در این راستا مقصرند. وی درباره نرمال شدن مجدد مناسبات با روسیه هشدار داده است.
شورای اروپایی که مقر آن در استراسبورگ است وظیفه دارد بر قوانین حقوق بشر در 47 عضو این تشکل نظارت کند. این شورا کاملا مستقل از اتحادیه اروپا عمل می نماید. مجمع پارلمانی این تشکل چهار بار در سال نشست برگزار می نماید. این مجمع درباره مسائل اجتماعی بحث نموده و قضات دادگاه حقوق بشر و دبیر کل شورای اروپایی را انتخاب می نماید.
منبع: خبرگزاری تسنیم