جزئیات اجرای مرحله دوم هوشمندسازی یارانه آرد و نان؛ یاری هزینه جبرانی نانوایان چقدر می گردد؟

به گزارش طفره، مشاور وزیر اقتصاد گفت: در مرحله دوم طرح هوشمندسازی یارانه آرد و نان محدودیت فراوری نان به علت محدودیت سهمیه برای نانوایان برداشته می گردد.

جزئیات اجرای مرحله دوم هوشمندسازی یارانه آرد و نان؛ یاری هزینه جبرانی نانوایان چقدر می گردد؟

به گزارش تسنیم، محمد جلال در مورد فاز دوم طرح هوشمندسازی یارانه آرد و نان اظهار کرد: در این طرح دولت به هیچ عنوان یارانه نان را کاهش نخواهد داد و حذف نخواهد کرد؛ پیش بینی یارانه نان در سال گذشته در بودجه حدود 70 هزار میلیارد تومان بوده و در سال آینده نیز حدود 105 هزار میلیارد تومان منابعی است که برای یارانه نان در نظر گرفته شده که نشان دهنده افزایش 50 درصدی است.

وی اضافه نمود:، اما نکته ای که در طرح هوشمندسازی یارانه آرد و نان به آن پرداخته می گردد، کاهش هدر رفت مصارف آرد یارانه ای در کشور است. ما در واقع در مرحله نخست طرح، زیرساختی را برای تکمیل زنجیره داده ها در فرآیند آرد و نان در کشور برای نخستین بار به نقطه عملیات رساندیم و این زیرساخت محملی را فراهم کرد که ما بتوانیم وارد مرحله دوم هوشمندسازی و متناسب کردن دسترسی نانوایان به آرد یارانه ای مبتنی بر عملکرد آن ها بشویم.

جلال ادامه داد: بنابراین در مرحله نخست ساختار تخصیص آرد یارانه ای که در سال های گذشته به شکل کاملاً مشخص به نانوایان تعلق می گرفت و تا همین اواخر هم ادامه داشت، مبنای اصلی دسترسی نانوایان به آرد بود، اما در مرحله تازه، نانوایان با توجه به ثبت تراکنش های فروش نان در کارتخوان های هوشمند یعنی مقدار فروش نان و پردازش داده ها، امکان دسترسی به آرد یارانه ای برای آن ها رقم می خورد.

مشاور وزیر اقتصاد ادامه داد: هدف اصلی در این فاز، حذف محدودیت دسترسی به یارانه آرد و نان برای نانوایان است؛ نانوایانی که نان باکیفیت عرضه می نمایند و مشتریان بیشتری دارند، امکان فروش بیشتر داشته باشند و از طرفی در مرحله دوم هزینه های نانوایان در قالب یک یاری هزینه به علت عدم تغییر قیمت نان، افزایش خواهد داشت، در مرحله نخست حدوداً 15 درصد جبران افزایش هزینه ها رقم خورده است و در مرحله دوم حدودا 2 برابر خواهد شد.

جلال در مورد بیش نمایی فروش بیان نمود: واژه هوشمندسازی که در این طرح استفاده شد؛ بهره برداری از آن در همین مرحله تازه خواهد بود و تعداد کمی از نانوایان که تراکنش های غیرواقعی بر روی کارتخوان های هوشمند را ثبت می نمایند، سامانه مجهز به یک ساختار تحلیل داده است و در این ساختار استفاده مکرر از یک کارت بانکی، ثبت تراکنش های غیرواقعی، ثبت فروش غیرمتعارف و ... به وسیله سامانه تحلیل و شناسایی می گردد و نانوایان با عدم رعایت سلامت تراکنش های خودشان، در واقع منافع آینده خودشان را به مخاطره می اندازند، یعنی دسترسی شان به یاری هزینه و یا احیاناً تأمین آرد دچار محدودیت می گردد؛ البته تا به امروز هیچگونه محدودیتی روی این موضوع اعمال نشده است، اما در مرحله تازه به علت اینکه قرار است نظام اختصاص آرد یارانه ای به عملکرد گره بخورد، حتماً پردازش های هوشمند روی تراکنش ها اتفاق می افتد و ثبت تراکنش های غیرواقعی برای نانوایان منفعتی نخواهد داشت و اعتبار نانوا را در این سامانه کاهش می دهد.

وی گفت: در صورت اینکه نانوا رفتار مناسبی داشته باشد و حرفه ای برخورد کند، قطعاً دسترسی ها و فرصت هایش برای فعالیت شغلی به شدت افزایش می یابد و خوشبختانه تحلیل های ما هم نشان می دهد درصد نانوایانی که احیاناً ثبت تراکنش های غیرواقعی داشته اند، درصد بالایی نبوده، ولی در عین حال همان درصد پایین هم در مرحله دوم حذف خواهد شد.

مشاور وزیر اقتصاد بیان نمود: اصولاً نظام مشخص نرخنامه در کشور، در موضوع نان به وسیله شورا های آرد و نان استان ها اعمال می گردد، نرخنامه به صورت مستند اعلام شده و در تمام کارخوان های هوشمند در کشور اعمال شده است، بنابراین این در اختیار استان هاست و قاعدتاً انواع نان که در سامانه بیش از 700 نوع نان و با 4 عنوان اصلی نان تافتون، سنگک، لواش و بربری ثبت شده است، به علت اینکه وزن چانه مختلف، اضافه نمودنی و شرایط مختلفی دارند؛ بنابراین این موضوع در اختیار مدیران استانی است که با هر روش و تدبیری نان های خودشان را در نرخنامه درج نموده باشند، به محض اعلام آنها، در سامانه اعمال می گردد.

جلال گفت: مرحله دوم، مرحله ای است که محدودیت فراوری نان به علت محدودیت سهمیه برای نانوایان برداشته می گردد، جبران یاری هزینه نانوایان افزایش تا دو برابری خواهد داشت، اقتصاد فراوری نان به صورت مداوم دچار مزیت می گردد و اقتصاد عدم فراوری نان دچار محدودیت خواهد شد و این هدفی است که ما در مرحله دوم طرح هوشمندسازی یارانه آرد و نان در نظر گرفته ایم.

وی در مورد دستاورد های این طرح تا به امروز بیان نمود: برآورد های اولیه ما نشان می دهد که این هدررفتی که طی سالیان و دهه های گذشته به علت یارانه ای بودن نرخ نان در کشور اتفاق می افتاده، چیزی حدود 25 درصد بوده است و ما در هدف گذاری مان پس از اجرای مرحله دوم طرح؛ امیدواریم که این هدررفت به حداقل ممکن کاهش پیدا کند و اصولاً اقتصاد فراوری نان، موضوع اصلی کار و فراوری نانوایان باشد و اصولاٌ انحراف مصارف گندم و آرد اقتصاد غیرقابل دفاعی پیدا کند.

منبع: فرارو
انتشار: 13 بهمن 1401 بروزرسانی: 13 بهمن 1401 گردآورنده: tafreh.ir شناسه مطلب: 24151

به "جزئیات اجرای مرحله دوم هوشمندسازی یارانه آرد و نان؛ یاری هزینه جبرانی نانوایان چقدر می گردد؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "جزئیات اجرای مرحله دوم هوشمندسازی یارانه آرد و نان؛ یاری هزینه جبرانی نانوایان چقدر می گردد؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید