واکنش وزارت بهداشت به شرط رضایت شوهر برای یک کنکور

به گزارش طفره، دبیر شورای آموزش دندانپزشکی و تخصصی وزارت بهداشت با تاکید بر اینکه طی سال های اخیر تصمیمی درخصوص پذیرش داوطلبان زن دوره دستیاری دندانپزشکی نداشته ایم، گفت: اخذ رضایت همسر برای شرکت در این دوره از آزمون به معنای کسب اجازه برای ادامه تحصیل محسوب نمی گردد و تنها همسر تعهد می نماید که مسئله ای با محل تعهد خدمت داوطلب ندارد.

واکنش وزارت بهداشت به شرط رضایت شوهر برای یک کنکور

به گزارش خبرنگاران به نقل از ایسنا، دکتر بهزاد هوشمند ضمن بیان این مطلب در شرح شرط اخذ تعهدنامه و ثبت رضایت همسر برای داوطلبان زن آزمون دستیاری دندانپزشکی اظهار کرد: این موضوع اتفاق جدیدی نیست و وزارت بهداشت هیچ مصوبه یا تصمیمی طی سال های اخیر درخصوص شرط رضایت همسر برای شرکت در آزمون دستیاری اعلام نکرده است. در واقع این یک خبر جعلی، نادرست و پروپاگاندای رسانه های خارجی و بیگانه است که دنبال حاشیه سازی هستند.

وی در ادامه توضیح داد: آنچه که به عنوان شرط اخذ رضایت همسر برای داوطلبان زن در آزمون پذیرش دستیاری رشته های تخصصی دندانپزشکی عنوان می گردد در واقع مربوط به مصوبه ای در سال 1370 است که این مصوبه در نهمین نشست شورای آموزش دندانپزشکی با حضور وزیر وقت (دکتر ملک زاده) برگزار گردید، مرتبط است. در واقع در این جلسه پس از بحث و هم اندیشی بین اعضای شرکت نماینده چنین مصوبه ای تصویب شد و پیش نویس آن به منظور کار کارشناسی به تمامی دانشکده های دندانپزشکی دانشگاه های علوم پزشکی کشور ارسال شد.

دبیر شورای آموزش دندانپزشکی و تخصصی وزارت بهداشت ادامه داد: در نهایت مسئولان وقت تبصره ای با عنوان اخذ تعهد از داوطلبان متاهل و مجرد تصویب کردند به این صورت که کلیه خانم هایی که دستیاری خود را آغاز می نمایند باید مجوز کتبی و محضری همسر خود را طبق فرم پیوست برای دانشکده محل آموزش که در طول دوره دستیاری هستند و پس از فارغ التحصیلی که به دانشگاه محل تعهد خود می فرایند، به دبیرخانه ارائه دهند. ضمن اینکه خانم هایی که هنوز ازدواج نکرده اند نیز موظف شدند به هنگام ازدواج طبق فرم پیوست رضایت همسر خود را برای شرکت در آزمون کسب نمایند.

دکتر هوشمند تاکید نمود: در واقع این مصوبه به هیچ عنوان به منظور اجازه ادامه تحصیل داوطلبان زن در آزمون دستیاری تخصصی دندانپزشکی از سوی همسر نیست بلکه فقط تعهد می دهد که با دوره یا محل گذراندن طرح داوطلب خانم مخالفتی از سوی همسر صورت نگیرد و این مصوبه از همان سال در دفترچه های پذیرش داوطلبان ذکر شده است اما اینکه این بند تا چه اندازه از سوی دانشگاه ها اجرایی می گردد یا نه در جریان آن نیستم. بنابراین به هیچ عنوان نباید آن را دلیلی بر اجازه همسر برای ادامه تحصیل خانم ها مطرح نمود.

وی همچنین گفت: دانشجویان دوره دستیاری دندانپزشکی موظف هستند به مدت دو یا سه برابر تحصیل خود تعهد خدمت بدهند. بنابراین گاهی اوقات ما با مواردی روبرو می شویم که داوطلبان به دلایلی اعم از عدم موافقت همسر با محل مشخص شده از سوی وزارت بهداشت برای گذراندن طرح مخالفت می نمایند. در واقع تبصره فوق کاملا در راستای تحکیم خانواده تصویب شده است و نمی توان از آن به عنوان شرط ادامه تحصیل برای زنان از سوی همسر تلقی کرد.

دبیر شورای آموزش دندانپزشکی و تخصصی وزارت بهداشت با تاکید بر اینکه کاملا با برابری و عدالت جنسیتی در پذیرش رشته های دندانپزشکی معتقد هستم گفت: عمیقاً بر این باور هستم که باید پذیرش در تمامی رشته های پزشکی اعم از رشته های دندانپزشکی و غیر دندانپزشکی عدالت و برابری جنسیتی رعایت گردد به طوری که ما پذیرش های 50 به 50 داشته باشیم. اگرچه در بعضی از رشته های خاص ضروری است گاهی ظرفیت آقایان یا خانم ها را افزایش بدهیم اما به طور کلی برابر جنسیتی در پذیرش ها باید اصل قرار بگیرد.

دکتر هوشمند در انتها در پاسخ به این سوال که آیا شرط اخذ رضایت همسر برای پذیرش در سایر رشته های دستیاری علوم پزشکی نیز وجود دارد، گفت: با توجه به اینکه دانشجویان دوره دستیاری متعهد به گذراندن خدمت هستند، به نظر می رسد که در رشته های دیگر نیز موضوعی با عنوان اخذ تعهد از همسر برای گذراندن طرح و تعهد خدمت وجود داشته باشد اما با این وجود درخصوص رشته های دیگر اطلاع چندانی ندارم.

منبع: همشهری آنلاین
انتشار: 19 تیر 1399 بروزرسانی: 6 مهر 1399 گردآورنده: tafreh.ir شناسه مطلب: 9155

به "واکنش وزارت بهداشت به شرط رضایت شوهر برای یک کنکور" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "واکنش وزارت بهداشت به شرط رضایت شوهر برای یک کنکور"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید