نیمی از مبتلایان به HIV در خوزستان شناسایی نشده اند

به گزارش طفره، خبرنگاران/خوزستان رئیس مرکز بهداشت خوزستان گفت: تعداد کل افراد مبتلا به HIV در خوزستان دو هزار و 686 نفر است که 16 درصد افراد آلوده زن و 84 درصد مرد هستند.

نیمی از مبتلایان به HIV در خوزستان شناسایی نشده اند

به گزارش خبرنگاران دکتر شکرالله سلمان زاده در نشست خبری هفته ملی اطلاع رسانی ایدز که امروز (13 آذرماه) برگزار گردید، اظهار کرد: یکی از راهکارهای موثر برای کاهش موارد ابتلا به بیماری عفونتی HIV افزایش آگاهی مردم است و کشور ما در کنار سایر کشورها هدف گذاری نموده که سرانجام HIV تا سال 2030 باشد.

وی اضافه کرد: سازمان دنیای بهداشت برای رسیدن به این هدف استراتژی 909090 را برای کنترل این بیماری تا سال 2030 قرار داده است. این سه 90 به معنی این است که باید 90 درصد بیماران مبتلا به HIV شناسایی شوند، 90 درصد افراد بیمار تحت درمان قرار بگیرند و بار ویروسی در 90 درصد بیماران تحت درمان سرکوب گردد.

رئیس مرکز بهداشت خوزستان با بیان اینکه با شناسایی به موقع افراد مبتلا و درمان منظم آن ها می توان از چرخه انتقال بیماری جلوگیری کرد، توضیح داد: یکی از مهم ترین مسائل کنترل HIV عدم تشخیص ابتلای افراد به این بیماری است زیرا افرادی که رفتار پرخطر داشته اند، جهت انجام آزمایش به مراکز بهداشتی مراجعه نمی نمایند.

سلمان زاده ادامه داد: برای کنترل ویروس HIV شعار درمان برای پیشگیری مطرح شده است زیرا با درمان هایی که در اختیار ما است می توان بار ویروسی را به صفر رساند و فرد مبتلا می تواند یک زندگی عادی داشته باشد و تا حدی این ویروس سرکوب می گردد که دیگر قابل انتقال به فرد دیگری نیست.

وی با بیان اینکه با گذشت بیش از سه دهه از وجود این بیماری ولی هنوز در مورد بیماری ایدز انگ اجتماعی وجود دارد، مطرح کرد: بیمارانی که مبتلا به این ویروس هستند با درمان به موقع و منظم می توانند زندگی باکیفیت و سالمی داشته باشند و صاحب فرزند نیز شوند. این ویروس با روبوسی، دست دادن و استفاده مشترک از ظروف قابل انتقال نیست و باید در این زمینه آگاهی مردم افزایش یابد.

رئیس مرکز بهداشت خوزستان اعلام کرد: در بسیاری از کشورهای دنیا با اقدامات خوبی که انجام داده اند توانسته اندموارد ابتلا را بیش از 50 درصد کاهش دهند به طوری که موارد ابتلا از برخی روش ها را به صفر برساند مثلا کشورهای کوبا، ارمنستان، بلاروس و تایلند ابتلا از مادر به کودک را به صفر رسانده اند. همچنین کشورهای اروپایی مثل انگلستان، هلند و سوئد انتقال از راه تزریق را به صفر رسانده اند.

سلمان زاده با اشاره به آمار HIV ،اعلام کرد: تعداد افراد مبتلا به ویروس HIV در کشور تا سرانجام شهریور ماه سال جاری 36 هزار و 571 نفر بوده است که 83 درصد از این تعداد مرد و 17 درصد زن هستند.

وی ادامه داد: تعداد کل افراد مبتلا به HIV در خوزستان دو هزار و 686 نفر است که 16 درصد افراد آلوده زن و 84 درصد مرد هستند و تقریبا نیمی از مبتلایان به این بیماری شناسایی نشده و از ابتلای خود آگاهی ندارند.

عمده ترین راه انتقال این بیماری از سال 1365 تاکنون 65.4 درصد تزریق مشترک، 20.1 درصد رابطه جنسی ناسالم، 1.5 درصد مادر به کودک و 12.5 درصد نامشخص بوده است.

رئیس مرکز بهداشت خوزستان با بیان اینکه با تغییر عمده زندگی راه های انتقال بیماری نیز در سال های اخیر تغییر نموده است، گفت: در سال های اخیر تعداد مورد ابتلا به ایدز در زنان رو به افزایش است. همچنین الگوی انتقال نیز به وسیله روابط جنسی پرخطر افزایش یافته است به گونه ای که از کل موارد شناسایی و گزارش شده در شش ماهه اول سال جاری در کشور 33 درصد زنان و 67 درصد مردان بوده اند و راه انتقال در موارد جدید 32 درصد تزریقی و 47.1 درصد جنسی بوده است.

سلمان زاده ادامه داد: پیش از این عمده ترین راه انتقال ویروس HIV در استان خوزستان با 70 درصد مربوط به تزریق مشترک بوده و پس از آن 21.5 درصد به وسیله ارتباط جنسی ناسالم، 1.45 درصد از مادر به کودک و 6.9 درصد از موارد نیز ناشناخته بوده است ولی عمده ترین راه انتقال در موارد جدید 33 درصد تزریق، 47 درصد روابط جنسی، 2 درصد مادر به کودک و 18 درصد نامشخص است.

رئیس مرکز بهداشت خوزستان با بیان اینکه 88 درصد افرادی که شناسایی می شوند، تحت پوشش قرار می گیرند و درمان دریافت می نمایند، گفت: درمان بیماران مبتلا به ویروس HIV به صورت رایگان انجام می گردد و افراد با درمان به موقع و منظم می توانند بار ویروسی را سرکوب نمایند.

سلمان زاده ادامه داد: در حال حاضر برای تشخیص این ویروس اتوبوس سیار در اهواز راه اندازی شده است که می تواند تست تشخیص HIV را انجام دهد.

وی با اشاره به چالش های مبارزه با ایدز مطرح کرد: در مورد مبارزه با ایدز، میزان بیماریابی کم است که باید برای انجام بیماریابی، جمعیت های پرخطر و کلیدی از جمله معتاد تزریقی، زندانیان و زنان تن فروش شناسایی شوند. همچنین افراد مبتلا به ایدز یا دیر شناسایی می شوند یا تعداد زیادی از مبتلایان به ایدز از ابتلای خود آگاهی ندارند.

رئیس مرکز بهداشت خوزستان ادامه داد: برای رسیدن به هدفمان برنامه چهارم استراتژیک مدون شده که باید سایر نهادها در این راستا همکاری نمایند. این برنامه حداقل دو یا سه بار در شورای سلامت استان مطرح شده است.

منبع: خبرگزاری ایسنا
انتشار: 2 بهمن 1398 بروزرسانی: 6 مهر 1399 گردآورنده: tafreh.ir شناسه مطلب: 6420

به "نیمی از مبتلایان به HIV در خوزستان شناسایی نشده اند" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "نیمی از مبتلایان به HIV در خوزستان شناسایی نشده اند"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید