راهنمای سفر به روستای جواهرده در رامسر
به گزارش طفره، کشور ایران برای گردشگری یک پکیج کامل محسوب می شود، چرا که اگر قصد سفرهای تاریخی را داشته باشند، شهرهایی مثل شیراز، اصفهان و کاشان می توانند جز بهترین گزینه های انتخابی آن ها باشند و اگر هم بخواهند سفرهای طبیعت گردی و ماجراجویانه داشته باشند خطه شمالی کشور با تعدد در استان ها و جاذبه های دیدنی می تواند تمام آنچه که مسافران برای سفر نیاز دارند را برایشان مهیا سازد. ما در این مطلب از مجله گردشگری خبرنگاران قصد داریم تا درباره یکی از مناطق طبیعت گردی در استان مازندران به نام جواهرده صحبت کنیم. روستای جواهرده در رامسر با توجه به طبیعت دلفریب و آب و هوای فوق العاده ای که دارد سالانه گردشگران زیادی را به خصوص در فصل تابستان به سمت خود جذب می کند.
همانطور که در بالا هم گفتیم، روستای جواهرده در رامسر یکی از مقاصد پربازدید مسافران به خصوص در فصل تابستان به شمار می رود و دلیل آن هم شرایط آب و هوایی خوبی است که در آن مهیا است. زمانی که به سمت این روستا در شمال کشور می روید، زندگی اهالی روستا را خواهید دید را که بدون هیچ دغدغه در حال سپری کردن زندگی خودشان هستند.
نکته جالبی که در خصوص روستای جواهرده در رامسر وجود دارد این است که برای طبیعت گردان امکانات بسیار خوبی را فراهم آورده است تا افراد با در حین گشت و گذار با مشکلی روبرو نشوند.
در مسیر دسترسی به روستای جواهرده در رامسر جاذبه های مختلفی نظیر آبشار، دریاچه قو و … وجود دارد که در ادامه راهنمای سفر به جواهرده درباره آن ها صحبت خواهیم کرد.
موقعیت جغرافیایی روستای جواهرده
از لحاظ جغرافیایی این روستا در 27 کیلومتری شهرستان رامسر و در ارتفاعات 2000 متری البرز قرار گرفته است.
به منظور دسترسی به روستای جواهرده در رامسر می بایست در ابتدا به سمت رامسر بروید و از گذر از آن و بازار این شهر می رسید که در جنوب رامسر قرار دارد، بعد از این شما در جاده جواهرده قرار دارید و لازم به ذکر است که بگوییم روستای جواهرده یکی از توابع دهستانی به نام سخت سر است که روستاهایی مانند گاو رمک، لپاسرک، دریاچشته، سلمل و سفید تمشک را نیز در بر می گیرد.
توجه داشته باشید که هنگام ورود به روستای جواهرده در رامسر ممکن است در بدو ورود از شما هزینه ای دریافت شود که به منظور حفظ و نگهداری این روستا و همچنین نظافت آن می باشد.
این روستای زیبا در که به دالان بهشتی در عروس شهرهای ایران در رامسر معروف است، در حقیقت یک مسیر افسونگر است که می تواند هوش از سفر هر بازدیدکننده ای ببرد. لازم به ذکر است که بگوییم مسیر دسترسی به آن با تلاش مهندسان آلمانی در سال 1350 ساخته شده و مسیر آن با پیچ های جالبی که دارد، سبب می شود شما تا پایان مسیر به هیچ وجه خسته نشوید.
توجه داشته باشید که اگر می خواهید یکی از مناطق ایران که اقیانوس ابر معروف است را مشاهده کنید، روستای جواهرده یکی از آن ها است. در صورتی که در زمان مناسبی به سمت این روستا بروید در انبوهی از ابرها غرق خواهید شد. این ابرهای کنجکاو در بامدادان و عصرگاهان به کوچه ها، مغازه ها و خانه های مردم این روستا سرک می کشد و حال و هوای منطقه را تغییر می دهد.
بهترین زمان سفر به روستای جواهرده
با توجه به موقعیت جغرافیایی که روستای جواهرده در رامسر دارد و قرارگرفتن آن در ارتفاعات 2000 متری عموما شرایط آب و هوایی خوبی و رو به خنکی در آن مهیا است. در اواخر بهار و تابستان هوای معتدل و سردی در این منطقه حکم فرماست، متوسط دمای هوا هم بین 10 تا 12 درجه سانتیگراد است.
بهترین زمان برای سفر به روستای جواهرده آخر خرداد و سه ماه تابستان است چرا که در این زمان برف ها آب شده اند و سرسبزی منطقه به اوج خودش می رسد.
جاذبه های دیدنی روستای جواهرده در رامسر
در ابتدای مطلب روستای جواهرده در رامسر هم گفتیم که این روستا علاوه بر این که یکی از مناطق اقیانوس ابری کشور محسوب می شود، جاذبه های دیدنی بسیاری دارد که برای جنگل نوردان و طبیعت گردان حرفه ای و گاها نیمه حرفه ای می تواند گزینه بسیار خوبی باشد. این زیبایی ها در تمام طول مسیر وجود دارند و شما را تا رسیدن به روستا همراهی می کنند، در ادامه همراه با ما باشید تا به توصیف این جاذبه ها بپردازیم.
1- آبشارهای فصلی و دایمی روستای جواهرده
در طول مسیر جاده جواهرده، آبشارهای فصلی و دایمی بسیاری وجود دارد که سبب جذابیت مسیر شده است، اگر خواستید می توانید چند دقیقه ای دم یکی از آبشارها بایستید و از مناظر ناب آن نهایت لذت را ببرید. یکی از آبشارهای زیبای این منطقه صفارود نام دارد و در 15 کیلومتری این جاده قرار گرفته است. در کنار این آبشار آلاچیق هایی فراهم آورده شده که در آن می توانید به استراحت بپردازید. حتی دکه هایی هم در آن وجود دارد که به فروش سوغاتی و صنایع دستی شمال ایران می پردازند.
به غیر از آبشار صفارود چندین جشمه دیگر به نام های سلیمان، برشی و کوه کنین وجود دارد که هر کدام می تواند آب آشامیدنی بخشی از روستای جواهرده در رامسر را تامین کنند.در زمان های گذشته اهالی این روستا آب این چشمه را به داخل جواهرده هدایت کرده اند تا منبع آبی روستا باشد.
برای عکاسی و استراحت روستای جواهرده در رامسر گزینه بسیار مناسبی محسوب می شود.
2- جنگل صفارود و چشمه های آب معدنی
یک بوستان جنگلی هم در فاصله 9 کیلومتری جاده جواهرده وجود دارد که پیشنهاد می کنیم حتما به سمت آن بروید. درون این جنگل صدای آرومی از آب روان به گوش می رسد که دلیل آن هم وجود رودخانه صفارود می باشد. این پارک جنگلی مقصد بسیاری از کسانی است که به بازدید از روستای جواهرده آمده اند، اگر یک روز تعطیل را برای بازدید از این جنگل در نظر گرفته اید باید بدانید که جمعیت زیادی در آن ممکن است حضور داشته باشند.
پس از این که در پارکینگ مورد نظر اتومبیلتان را پارک کردید می بایست از پله ها پایین بروید و وارد جنگل یا بهتر است بگوییم بهشت صفارود شوید. رودخانه ای که به همین نام در این پارک جنگلی جریان دارد از سرچشمه های شرقی کوه سماموس مسیر خود را آغاز می کند و با عبور از روستای جواهرده، تنگ دره و صیقل محله به سمت دریاچه خزر می رود. در بخشی از این پارک جنگلی، چشمه ای وجود دارد که مردم محلی از آب آن برای نوشیدن استفاده می کنند، اگر خواستید می توانید آبی که از این چشمه ها می جوشد را میل کنید.
از جمله امکاناتی که در جنگل صفارود وجود دارد می توان به آلاچیق ها، باربیکیوها و همچنین سرویس های بهداشتی و کافه های کوچکی که برای خرید خوراکی وجود دارد نیز اشاره کرد.
3- دریاچه قو
یکی از مناطق بسیار زیبایی که در روستای جواهرده در رامسر وجود دارد و جز بهترین و جذاب ترین قسمت های این روستا به شمار می رود دریاچه قو است. این دریاچه در حقیقت با توسعه برکه کوچکی درست شده که با تلاش در بخش خصوصی نیز تشکیل شده است. در حال حاضر این دریاچه یک دریاچه مصنوعی است که هدف جذب مسافر نیز توسعه داده شده است. به منظور دسترسی به این دریاچه در روستای جواهرده می بایست حدود 2.5 کیلومتر یک مسیر پرپیچ و خم خاکی را طی کنید تا به این دریاچه برسید.
برای استراحت و سپری کردن روزتان در روستای جواهرده کنار دریاچه قو یکی از بهترین مکان ها است چرا که آلاچیق هایی در کنار دریاچه فراهم آورده شده که می توانید اگر چادر ندارید به درون آن ها بروید. همچنین برای سرگرمی قایق های پدالی هم در این منطقه در نظر گرفته شده است که می توانید از آن ها برای سرگرم شدن خودتان استفاده کنید.
اگر خواستید شب را در این جنگل شگفت انگیز بمانید یک مجتمع خدماتی وجود دارد که می توانید از آن برای ماندن استفاده کنید.
4- جنگل نوردی و قله های روستای جواهرده
زمانی که در مسیر جاده روستای جواهرده در رامسر پیش میروید تا به خوده روستا برسید رفته رفته از پوشش گیاهی انبوهی که در این منطقه وجود دارد کاسته می شود و بر مراتع و چمنزارهای آن نیز افزوده می شود. قله های سرخ تله (بخش شرقی قله سماموس)، واژک سه براره رژه (رجه) و قله سماموس، بلندترین قله رامسر، با گردن هایی افراشته، از دیدنی های جواهرده هستند.
5- مسجد آدینه
همانطور که گفتیم روستای جواهرده در رامسر به دلیل شرایط آب و هوایی خوبی که دارد به عنوان یکی از مقاصد اصلی طبیعت گردی به شمار می رود. اما این روستا به غیر از جاذبه های طبیعی که دارد، جاذبه های تاریخی هم در آن وجود دارد که یکی از آن ها یک مسجد به نام آدینه است. مسافران از دور و نزدیک برای بازدید از مسجد آدینه با قدمت 700 سال به سمت روستای جواهرده در رامسر می آیند. این مسجد قدیمی چندین بار توسط بلایای طبیعی آسیب دید؛ اما اصلی ترین آسیب در سال های اخیر به دلیل برخورد صاعقه با درخت زبان گنجشکِ کنار آن و آتش سوزی کل مسجد، به آن وارد شد. در حال حاضر ساختمان مسجد آدینه بعد از اینکه دوبار در آتش سوزی مجدد بازسازی شده و در ورودی روستای جواهرده پذیرای مسافران و مردم می شود.
این مسجد 700 سال پیش به همت شل شریف از بزرگان جواهرده برپا شد و نام او را در میان مردم روستا جاودانه کرد. در مسجد تاریخی آدینه در رامسر جشن های مذهبی و سنتی گلکاری دیوارهای مسجد آدینه با نام قدیمی دزگا مزگتی جز یکی از رسم هایی بوده که مردم از گوشه و کنار مازندران، گیلان و الموت در جواهرده کنار هم می آیند و از احوال یکدیگر باخبر می شوند.
به غیر از مسجد آدینه، مقبره شاه یحیی در چکاد قله سماموس از مکان هایی است که مردم برای برآورده شدن نذر و نیاز خود به آن مراجعه می کنند و آرامش، روزی و حل مشکلات شان را از خدای خود می خواهند.
6- گورهای تاریخی گبری
روستای جواهرده در رامسر تنها جایی برای بازدید از طبیعت نیست بلکه در این روستا جاذبه های تاریخی هم وجود دارد که بازدید از آن ها می تواند برایتان جذاب و دلچسب باشد. گورهای تاریخی گبری در این روستا وجود دارد که دو تا سه هزار سال هر کدام قدمت دارند و مربوط به دوره هخامنشیان و زرتشتیان می شود.
گبر در حقیقت نامی بوده مردم در قدیم به مردم غیرمسلمان قبل از خودشان می گفتند. اما با گذشت زمان این نام به اشتباه به کافران نسبت داده شد و میراث چند هزار ساله گبریان به انحراف کشیده شد. لازم به ذکر است که بگوییم این گورهای تاریخی به شکل سرداب یا خمره ای ساخته شده است و گنجینه هایی از زندگی روزمره یا اشیا گرانقیمت مردم آن زمان را در خود جای داده است. این موضوع نشان دهنده اعتقاد مردمان آن زمان به رستاخیز بوده است.
تفریحات ممکن در روستای جواهرده در رامسر
ما پیشنهاداتی را برای شما در سفر به روستای جواهرده در رامسر داریم، تا زمانی که به سمت این منطقه رفتید با کوله باری از خاطره های جذاب و دلچسب برگردید.
1- عکاسی
توجه داشته باشید که شما نزدیک 300 کیلومتر از تهران دور خواهید شد و به سمت یکی از جذاب ترین مناطق دیدنی کشور می روید حتما دقت داشته باشید که دوربین عکاسی خوبی همراه خودتان برده باشید، چرا که این یک فرصت عالی برای تهیه عکس های خوب از خودتان و طبیعت می باشد. یکی از ضعف های حوزه گردشگری در ایران نبود عکس های خوب از جاذبه های گردشگری است، ما پیشنهاد می کنیم که حتما عکس های از طبیعت ایران در حین سفرهایتان تهیه کنید و با ما در میان بگذارید.
2- پیک نیک
یکی از کارهایی که در این مدل سفرها لازم که انجام دهید، پیک نیک کردن است. پیشنهاد ما این است که حتما مقداری مواد خوراکی همراه خودتان ببرید تا در طبیعت بی نظیر جواهرده در کنار دوستانتان میل کنید و لحظات خوبی را داشته باشید. در زمان حضور در اینجا غذایی هر چند سبک درست کرده، بی اعتنا به ماشین خود با بار و بندیلی سبک، پیاده، راه سرسبزی های اطراف را بگیرید و آرامش و نشاط را زندگی کنید.
آنچه لازم است که حتما همراه خودتان با سمت مراتع سرسبز شمال کشور ببرید کیسه برای جمع آوری ذباله های تولیدی خودتان است. متاسفانه در سال های اخیر دپوی زباله در جنگل ها و مراتع طبیعی کشور بسیار زیاد شده و اینطور که به نظر می آید تا چند وقت دیگر به سمت جنگلی از آشغالها بروید تا جنگلی از مراتع سرسبز!
3- کوه نوردی
اگر خواستید و انرژی داشته باشید پیشنهاد می کنیم که کوهنوردی در قله های سربه فلک کشیده روستای جواهرده در رامسر بروید. چشم اندازی که در ارتفاعات این منطقه وجود دارد قطعا بسیار دلپذیر است و ارزش سختی های بالا رفتن از مسیر کوه نوردی این منطقه را نیز دارا می باشد.
لازم به ذکر است که اگر بار اولتان است که از کوه های این منطقه بالا می روید حتما با یک فرد آشنا به مسیر همسفر شوید.
منبع: الی گشت