آموزش تصویری پیچیدن سمبوسه با خمیر یوفکا و نان لواش
به گزارش طفره، پیچیدن سمبوسه با روش صحیح، اگرچه در طعم و مزه واقعی آن تاثیری ندارد ولی جزء سفره آرایی محسوب می گردد و در زیبایی سفره موثر است. صرف نظر از مواد میانی، پوسته سمبوسه با خمیر یوفکا و با نان لواش به روش های یکسانی پیچیده می گردد.
خبرنگاران | سرویس آشپزی - سمبوسه غذایی کاملا ایرانی است که به نظر می رسد مدت ها پیش، از ایران به هندوستان مهاجرت و طبخ آن در اوایل قرن حاضر در سواحل خلیج فارس رواج پیدا نموده است. در سال های اخیر مردم آبادان و خرمشهر طبخ این غذا را به تهران و سایر شهر های مرکزی ایران گسترش داده اند. طرز تهیه سمبوسه سخت نیست، اما طرز پیچیدن آن در زیباتر شدن سفره تاثیر دارد. برای پیچیدن سمبوسه با خمیر یوفکا و سمبوسه با نان لواش می توانید از آموزش ها و تصاویر ارائه شده در این مقاله ایده بگیرید.
1. طرز پیچیدن سمبوسه به شکل مثلث (روش اول)
- خمیر یوفکا یا نان لواش خیلی نازک که برشته نباشد را به ابعاد 30×10 سانتی متر یا ابعادی به همین نسبت 1 به 3 برش بزنید.
- نوار خمیر یا نان را روی سطح کار قرار دهید و با پشت کارد آن را از طول به سه مربع برابر تقسیم کنید.
- هر مربع را با یک خط مورب به دو مثلث تقسیم کنید تا شش مثلث به دست آید.
- یک الی دو قاشق از مایه سمبوسه را در مثلث 2 بریزید و مثلث 1 را روی آن برگردانید، سپس هر دو مثلث را روی مثلث بعدی برگردانید و این کار را ادامه دهید تا نوار تمام گردد (شکل زیر).
- کناره اضافی نوار را با کارد ببرید و سمبوسه پیچیده را طوری در سینی قرار دهید که لبه آزاد آن زیر باشد تا باز نگردد.
2. طرز پیچیدن سمبوسه به شکل مثلث (روش دوم)
- نوار خمیر یا نان را مانند شکل زیر به 4 قسمت تقسیم کنید (توجه داشته باشید که مثلث ها برابر نیستند).
- یک الی دو قاشق از مایه سمبوسه را روی مثلث 2 بریزید و مثلث 1 را روی آن برگردانید، سپس هر دو مثلث را روی مثلث 3 و 4 برگردانید (شکل زیر).
- دنباله نان را لای سمبوسه بگذارید و با کف دست روی سمبوسه فشار دهید تا پهن گردد.
3. طرز پیچیدن سمبوسه به شکل مثلث (روش سوم)
- بر روی نوار خمیر یا نان سه نقطه a، b و c را نشانه گذاری کنید (شکل 1).
- خمیر یا نان را روی خط ac تا کنید (شکل 2).
- خمیر یا نان را روی خط bd تا نموده و درون قیف حاصل را با یکی دو قاشق از مایه سمبوسه پر کنید (شکل 3).
- ضلع 4-3 نوار مستطیلی شکل خمیر یا نان را روی خط مورب bd تا کنید و لبه اضافه پایین را لای سمبوسه بگذارید یا با کارد ببرید.
4. طرز پیچیدن سمبوسه با خمیر یوفکا به شکل هلال یا قطاب
- شکل دیگر و شاید آسان تر پیچیدن سمبوسه این است که به اندازه یک گردو از خمیر یوفکا را روی تخته به شکل دایره کوچکی پهن کنید.
- یک قاشق از مایه سمبوسه روی یک نیمه دایره قرار دهید، سپس نیمه دیگر دایره را روی نیمه اول برگردانید و لبه دو نیمه را با آب و فشار سر انگشتان یا شاخه های یک چنگال زنجیره دهید و به هم بچسبانید.
- به این ترتیب سمبوسه به جای مثلث به شکل هلال یا قطاب درمی آید.
5. طرز پیچیدن سمبوسه با خمیر یوفکا به شکل قیف
- به اندازه یک گردو از خمیر یوفکا را روی تخته آشپزی با وردنه پهن کنید تا به شکل دایره کوچکی درآید.
- خمیر دایره ای شکل را از قطر به دو نیمه تقسیم کنید.
- یک نیمه از خمیر را مانند شکل زیر به صورت قیف بپیچید.
- یک قاشق از مواد سمبوسه را در قیف قرار دهید و دهانه قیف را با فشار انگشتان یا شاخ های چنگال به هم بچسبانید. برای بهتر چسبیدن خمیر، لبه های آن را با کمی آب خیس کنید.
5. طرز پیچیدن سمبوسه با نان لواش به شکل قیف
- نان لواش گرد را از دو قطر آن به 4 قسمت مساوی تقسیم کنید.
- هر تکه نان را به شکل قیف بپیچید.
- یکی دو قاشق از مواد سمبوسه را درون قیف بریزید و درب قیف را ببندید. برای اینکه درب قیف باز نگردد می توانید از ترکیب آرد و آب، مقداری خمیر رقیق درست کنید و لبه های نان را با خمیر بپوشانید تا راحت تر به هم بچسبند.
- سمبوسه ها را به طور عمودی روی ضلعی که بسته اید قرار دهید که باز نشوند، سپس در روغن سرخ کنید.
6. طرز پیچیدن سمبوسه به شکل لوله ای
سمبوسه را می توان به دو روش به شکل لوله ای پیچید:
روش اول
- خمیر یوفکا یا نان لواش را به صورت مثلثی برش بزنید.
- مواد سمبوسه را مانند شکل زیر روی خمیر یا نان قرار دهید.
- دو زاویه مثلث را از دو طرف به سمت داخل تا کنید.
- از سمت ضلع مثلث آغاز به رول کردن خمیر یا نان کنید.
روش دوم
- نان لواش را به صورت مستطیلی برش بزنید.
- مقداری از مواد سمبوسه را مطابق شکل زیر روی نان قرار دهید و سپس نان را از یک ضلع رول کنید.