گوشت های شکار چه می شوند؟

به گزارش طفره، گاهی سوالی که در فکر بعضی خوانندگان سرنخ شکل می گیرد این است که لاشه گوشت هایی که ماموران محیط زیست کشف و ضبط می نمایند چه می گردد!؟

گوشت های شکار چه می شوند؟

به گزارش خبرنگاران، در این رابطه با روح الله عبادی کارشناس حقوق محیط زیست گفت وگو کردیم. علاوه بر این، از کارشناس حقوقی محیط زیست در خصوص جرایمی که متخلفان بابت شکار و صید غیر مجاز به حساب دولت پرداخت می نمایند اطلاعاتی کسب کردیم. اطلاعاتی که مطمئنا برای آنهایی که در این زمینه کنجکاو هستند بسیار جالب و خواندنی است.

معدوم می شوند!

محیط بانان پرکار با گشت زنی های شبانه روزی در کوشش هستند که دست فرصت طلبان و سود جویان را از حیات وحش کوتاه نمایند. خیلی از نقشه های شکارچیان با اقدام به موقع ماموران با ذکاوت نقش برآب می گردد، اما متاسفانه همواره اینطور نیست و گاهی کار به جایی می رسد که شکارچی غیر مجاز به مرحله چکاندن ماشه می رسد. گاهی هم فراتر. به مرحله ذبح، پوست کندن و یا حتی انتقال لاشه. در اخبار محیط زیستی می خوانیم که بارها رخ داده که شکارچیان بعد از شکار و با لاشه دستگیر می شوند.

لاشه های حیوانات وحشی که به صورت غیر مجاز شکار می شوند به وسیله سازمان محیط زیست کشف وضبط می گردد

روال همه اخبار محیط زیستی طوری است که تا جایی این موضوع پیگیری می گردد که گوشت شکار به وسیله محیط بانان کشف و ضبط می گردد. در ادامه قرار است کارشناس حقوقی محیط زیست بگوید از بعد کشف و ضبط گوشت ها و تکلیف آن: صید و شکار غیر مجاز در حیات وحش به دو دسته تقسیم می گردد. دسته اول حیواناتی است که حرام گوشت اند.

حرام گوشت ها با توجه به ارزش گونه ای، یا معدوم می شوند یا تاکسیدرمی. مثلا اگر شغالی شکار گردد کمتر محتمل است که تاکسیدرمی گردد، در بیشتر اوقات لاشه آن معدوم می گردد. اما اگر خرس، یوزپلنگ، پلنگ و دیگر حرام گوشت هایی که در فهرست حیوانات باارزش و نادر قرار دارند شکار شوند در صورت مکوششی نشدن، لاشه به کارگاه های مجاز تاکسیدرمی حیوانات انتقال داده می گردد. البته ممکن است تصمیم های دیگری هم در خصوص گونه های حرام گوشت گرفته گردد. گاهی لاشه این حیوانات به آزمایشگاه های تخصصی سازمان محیط زیست انتقال داده می گردد برای تحقیقات و آنالیز های تخصصی.

اقدامات سِری!

و اما حلال گوشت ها. وقتی ماموران محیط زیست، لاشه حیوان شکار شده ای را کشف و ضبط می نمایند به استناد ماده 17 قانون شکار و صید غیر مجاز، لاشه حیواناتی که برخلاف قانون شکار شده اند در اختیار سازمان محیط زیست قرار می گیرد. این به این معنی است که سازمان محیط زیست می تواند هر تصمیمی برای گوشت های کشف شده اتخاذ کند.

تصمیمات ادارات محیط زیست در خصوص لاشه شکار حلال گوشت کشف شده، بسته به میزان آن دارد. اگر میزان آن اندک باشد، در بیشتر مواقع به عنوان تشویقی، این میزان گوشت به محیط بانانی می رسد که شکارچی را دستگیر نموده اند. البته کاشفان این جرم هم از این گوشت، سهمی نصیب شان می گردد.

(کاشفان جرم کسانی هستند که وقوع جرم را به ماموران اطلاع می دهند) خلاصه هر ارگان و سازمان و هر شخص ثالثی در جریان کشف این جرائم با محیط بانان همکاری کند از گوشت شکار کشف شده سهم می برد. البته قانون، سازمان محیط زیست را موظف ننموده که به کاشفان و کسانی که در دستگیری شکارچیان، ماموران را کمک می دهند از لاشه کشف شده سهم ببرند.

ادارات محیط زیست صرفا به خاطر تشویق و امتیاز دادن به همیاران شان، آنها را نیز در این سهم شریک می نمایند. اما اگر میزان محموله کشف شده زیاد باشد مثلا گاهی از صیادان غیر مجاز محموله بزرگی از ماهیان صید شده کشف می گردد، یا از شکارچیان چند لاشه حیوان حلال گوشت کشف می گردد و... در این مواقع ادارات محیط زیست محموله گوشت های کشف شده را به مراکز بهزیستی اهدا می نمایند. از این موارد بسیار است و اخبار این اقدامات پسندیده به درخواست ادارات محیط زیست، کمتر بازتاب داده می گردد.

منبع: همشهری آنلاین
انتشار: 18 خرداد 1402 بروزرسانی: 18 خرداد 1402 گردآورنده: tafreh.ir شناسه مطلب: 25608

به "گوشت های شکار چه می شوند؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "گوشت های شکار چه می شوند؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید