باغ پهلوان پور، اثری جهانی در مهریز
به گزارش طفره، این باغ بعد از او، به دامادش علی پهلوان تعلق گرفت. اما چرا این باغ تا این میزان مورد توجه است؟ خب باید بگوییم که باغ پهلوان پور از گذشته دارای جاذبه خاصی بوده است که به علت روان بودن آب در داخل آن می باشد. این آب از قناتی مشهور به حسن آباد سرچشمه می گیرد و به جز باغ پهلوان پور، به طور مستقیم از هیچ یک از باغ های منطقه عبور نمی کند.
جهت دریافت خدمات طراحی ویلا در شمال با گروه ساختمانی آبان در ارتباط باشید. گروه آبان با سالهای تجربه طراحی معماری و ساخت و مشارکت در پروژه های ساختمانی ویلا و باغ کوچک و بزرگ بهترین انتخاب جهت مشاوره و اجرا میباشد.
این عمارت در زمان زندیه احداث و در زمان قاجار بازسازی و بازسازی شده است؛ به همین جهت می توان زیبایی های منحصربه فرد هر دو دوره را در آن دید. با این که باغ در استان یزد واقع شده که از استان های کویری و گرم ایران محسوب می گردد، هوایی خوش و مطبوع و خنک دارد و در سرمای زمستان هم می توان در بنای زمستان خانه لَختی در گرمای طبیعی بنایی ایرانی به سر برد. جز درختان کهن و تنومندِ چنار، درختان خرمالو و انار و بادام هم در باغ کاشته شده که همچنان ثمربخش اند و می توان در فصل های مختلف از تماشا میوه های آن ها لذت برد.
باغ پهلوان پور از لحاظ معماری نمایانگر تغییرات سبک باغسازی کهن ایرانی به سمت و سوی باغسازی رایج امروزی است و شامل یک مجموعه ورودی، ساختمان کوشک (شربتخانه)، بنای زمستانخانه، بنای سرایداری، حمام و آشپزخانه است. سبک معماری آن ترکیبی از معماری کوشکی و حیاط مرکزی است که کوشک اصلی در مرکز باغ واقع شده است، جهت عبوری آب در باغ هم از این محور است. علاوه بر این محور اصلی، آب در دو محور دیگر هم جریان دارد که باغ آرایی حول این دو محور به وجهی بسیار زیبا اجرا شده است.
این اثر در تاریخ 7 مهر 1381 با شماره ثبت 6334 به اسم یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است بعلاوه این باغ در سال 2011 و طی نشست سی و پنجم در لیست آثار جهانی یونسکو هم به ثبت رسید تا بر اهمیت آن بیش از پیش تاکید گردد و امروزه هم به اسم هتل اداره می گردد.
منبع: گردشبان